Swol-captain De Vries moet geduld hebben

| 18-01-2019

Waterpoloër Menno de Vries kwam enkele jaren geleden naar Swol 1894 voor het plezier, maar toch ook om met de ploeg een stap omhoog te maken. Hij moet echter een beroep doen op zijn geduld, want ook dit seizoen lijkt het er niet van te komen. “Het wordt lastig”, weet de aanvoerder van de Zwollenaren.

© Jan Burgman Fotografie

De Vries speelde in het verleden op hoog niveau waterpolo in Amersfoort. Hij was maakte deel uit van Jong Oranje, speelde in de reserve eredivisie en kwam in aanmerking voor het hoogste Nederlandse niveau. Toch maakte hij die stap niet en uiteindelijk koos hij ervoor om naar Zwolle te verkassen. “Ik studeerde hier en een paar van mijn vrienden zaten al bij Swol. Daarom ben ik hier toen naartoe gekomen en dat bevalt nog steeds prima. In eerste instantie kwam ik vooral voor het plezier, maar toch blijft de ambitie er. Ik wil met dit team graag omhoog”, zegt De Vries.

Hij had zijn pijlen volop gericht op dit seizoen. Swol, een tweedeklasser, eindigde vorig jaar als tweede en dat smaakte naar meer. Zeker bij de captain, die al hogere doelen stelde. “Als je vorig jaar tweede bent geworden, moet je nu voor het hoogste gaan. Ik weet dat er veel wisselingen zijn geweest, maar op papier moet dat positief zijn. Ik had echt de ambitie om te promoveren”, stelt De Vries, die zijn ploeg echter achterop zag geraken. Na de helft van de wedstrijden staat Swol op een vierde plaats en heeft het zes punten achterstand op koploper Livo. “Persoonlijk denk ik dat zes punten teveel is. Dat voelt als een teleurstelling, maar we willen het plezier daardoor niet laten verdwijnen. Dat is voor ons heel belangrijk nu.”

© Jan Burgman Fotografie

Keepersprobleem
Wat het ook niet makkelijker maakt voor Swol, is een keepersprobleem. Tweede doelman Sjoerd Schepping raakte in de winterstop geblesseerd en lijkt de rest van het seizoen te moeten missen. Daardoor wordt oud-doelman Geert Wenneker weer van stal gehaald. De Vries: “Het is zonde dat we tot dusver niet gepiekt hebben op de juiste momenten. We kijken hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen. Als dat toch nog resulteert in een titel, dan zijn we natuurlijk super blij. Een plaats in de top drie is mijn persoonlijke doelstelling.”

Waterpolo, Swol 1894

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws