Swol 1894 wint Synchro Masters Bokaal

| 26-01-2015

De zusjes Natasja en Jolien van Schuppen van Swol 1894 hebben zondag - tot hun eigen verrassing - de Synchro Masters Bokaal gewonnen. De prijs voor de vereniging met het hoogste totaalgemiddelde kwam compleet onverwacht bij Swol 1894 terecht. Het goede nieuws bereikte het Swol-team in het hotel, aangezien de dames er niet op hadden gerekend. Dol enthousiast ging gelijk de champagne open.

Voor de synchroonzwemsters van Swol was het al met al een spannende strijd tijdens het NK voor masters in het Koning Willem Alexander zwembad in Hoofddorp. De zusjes Van Schuppen waren met hun duet dichtbij de titel, maar werden nipt geklopt. Er kwam zondag een golf van verbazing vanaf de volle tribune tijdens de bekendmaking van de uitslag. Het Haagse duet van DSZ pakte met slechts één duizendste van een punt verschil de overwinning. Desondanks waren Natasja en Joselien van Schuppen niet ontevreden met hun tweede plaats. “Het was een close call, maar we zijn erg blij en dik tevreden met dit resultaat. We hebben er hard voor getraind”, aldus Natasja van Schuppen, die zelf met haar solo de eerste plek behaalde. Dit deed ze met ruim achttien punten voorsprong ten opzichte van de nummer twee.

Voor het eindresultaat van de Synchro Masters Bokaal werden de (individuele) resultaten van de uitvoeringen bij elkaar opgeteld. Bij de totaalscore gold dit voor de hoogst scorende per vereniging. Het gemiddelde eindresultaat per wedstrijd van de uitvoeringen bepaalde de totaalscore per vereniging. En zodoende ging de bokaal naar de zusjes Van Schuppen, die eind maart naar België vertrekken om mee te doen aan de Brussel Open Kampioenschappen.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen, Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws