Swol 1894 naar veranderde promotiepoule

| 18-11-2018

De waterpolodames van Swol 1894 hebben zaterdag de promotiepoule voor een plaats in de eredivisie bereikt. De ploeg van trainer Mieke van der Sloot won met 7-12 bij WZC en dat was ruim voldoende om de doelstelling te behalen. “We zijn er superblij mee”, vertelt de coach.

© Jan Burgman Fotografie

Swol kreeg voor de wedstrijd al goed nieuws, want één van de directe concurrenten had verloren en zodoende was alleen winnen al genoeg om een plaats in de promotiepoule te pakken. Die missie slaagde ruim, want de Zwollenaren hadden weinig te duchten van opponent WZC. “Zij hebben één goede speelster en dat is het. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben genoeg kansen gehad en terecht gewonnen. Daarmee is het doel, plaatsing voor de promotiepoule en dus lijfsbehoud, behaald. Dat is hartstikke mooi”, zegt een trotse Van der Sloot.

Tumult
In december begint Swol zodoende aan de promotiepoule. Waar er eerst vijf tickets klaar lagen voor de eredivisie, heeft de bond dat afgelopen week teruggedraaid. “De clubs hebben een nieuwsbrief ontvangen en daarin staat dat er drie in plaats van vijf ploegen promoveren. Ze hebben dat veranderd en daar is nu een hoop tumult over”, weet Van der Sloot, die desondanks met veel genoegen uitkijkt naar de volgende klus. “We kunnen vrijuit gaan spelen, maar gaan wel iedere wedstrijd voor de winst. Het doel is om bij de eerste vier te komen. Als we dan bij de eerste drie horen, nemen we onze verantwoordelijkheid. Maar het belangrijkste doel is al gehaald: lijfsbehoud.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws