Swol 1894 kijkt tevreden terug op ONMK

| 27-01-2014

Niet alleen ontving zwemvereniging Swol 1894 afgelopen weekend heel veel complimenten voor het succesvol organiseren van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen, ook in het water waren vele Zwolse zwemmers succesvol. In totaal pakte Swol 22 medailles, waarvan elf gouden. Daarnaast zwom zowel Bea Swijnenberg als de estafetteploeg 200+ een Nederlands masterrecord.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In het kader van het 120-jarig jubileum van Swol 1894 mocht de vereniging afgelopen weekend het ONMK organiseren. Honderden zwemmers startten op vele afstanden, waarbij ook de Zwolse zwematleten zich niet onbetuigd lieten. Bea Swijnenberg won in de leeftijdscategorie 65-plus de 100 meter schoolslag, wat zij deed in een tijd van 1.37.45. Dit betekende een verbetering van het Nederlands masterrecord. Dat voorbeeld werd gevolgd door de estafetteploeg 200+, bestaande uit Dieuwertje Hoekstra, Christien Nieuwenhuis, Mathilde Vink en Annemarie Vuist. De vier dames zwommen de vier keer 200 vrije slag in een tijd van 11.00.88, goed voor goud en een nieuw Nederlands record.

Christien Nieuwenhuis was afgelopen weekend de succesvolste Zwolse atlete. Zij won liefst vier keer goud, één keer zilver en één keer brons. Daarnaast was ook Mathilde Vink (55+) succesvol. Zij won goud op de 50 en de 100 meter vlinderslag en won ook drie keer zilver en één keer brons. Bij de mannen pakten Machiel Stolk (40+) en Kasper van den Berghe (40+) beide meerdere medailles. Jan Hoogeweg, voorzitter van Swol, blikt tevreden terug op het zwemweekend. “We hadden ons 120-jarig bestaan niet beter kunnen vieren. Maar liefst 850 deelnemers, meer dan 3.000 starts en dan zo’n fantastisch evenement neerzetten. Het maakt mij een zeer trotse voorzitter.” Hoogeweg bedankte daarnaast ook nog alle officials, medewerkers, vrijwilligers en de KNZB voor hun inzet en support.

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Machiel Stolk, Bea Swijnenberg, Zwembad De Vrolijkheid, ONMK

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws