SVZ actief op Sportcampus de Pelikaan

| 13-02-2014

Stichting Voetbalontwikkeling Zwolle (SVZ) vestigt zich in maart op Sportcampus de Pelikaan. SVZ biedt jeugdige voetballers de kans onder professionele begeleiding het maximale uit eigen kunnen te halen. In cursussen van tien trainingen wordt de individuele techniek verder ontwikkeld en winnen de deelnemers aan zelfvertrouwen.

SVZ, sinds 2012 actief in Zwolle, is een initiatief van Marco Koorman en Dennis Bekking, beiden actief als jeugdtrainer bij de FC Twente Voetbalacademie. Waar zowel Koorman als Bekking dagelijks met nationale toptalenten op het veld staan, lijken de trainingen aan Sportcampus de Pelikaan van een ander kaliber. “Niets is minder waar”, zegt echter Koorman. “Jonge kinderen die twee keer per week trainen bij de amateurclub kun je in korte tijd zoveel verder helpen. Dit geeft voldoening en voedt onze passie als trainers. Onze trainingen geven een extra dimensie aan wat al bij de club gebeurt. Een verdieping of toevoeging!”

Bekking: “We zijn met enkele clubs in Zwolle in gesprek over hoe we de trainingen bij SVZ en de clubtrainingen nog meer op elkaar kunnen laten aansluiten. We trekken graag gelijk op met de club om vele jonge enthousiaste jeugdvoetballers en keepers zich optimaal te laten ontwikkelen. Zo zijn de trainingen ook voor iedere jeugdtrainer toegankelijk en starten we binnenkort met trainerscursussen.” Ook Thijs Jan van den Berg, eigenaar van Sportcampus de Pelikaan, is enthousiast. “Als onafhankelijke sportaanbieder ben ik blij dat SVZ is neergestreken op Sportcampus de Pelikaan. SVZ is een kwalitatief goede organisatie die zich focust op de kern en die kwaliteit levert. En: sportplezier. Wanneer ik naar het enthousiasme kijk van die kleine jongens en meiden, dan straalt het plezier er vanaf. Op dat moment kan mijn dag niet meer stuk.”

Naast het faciliteren van organisaties als SVZ, biedt Sportcampus de Pelikaan een scala aan sportieve mogelijkheden. Zo biedt de campus een sportieve groepsaccommodatie. Sportcampus de Pelikaan staat voor passie voor sport, onafhankelijkheid en verbinding. Het is dé plek voor (bedrijfs-)sportdagen, trainingsdagen, teambuilding en sportkampen. Dit met of zonder overnachting. Sportcampus de Pelikaan zal vanaf 1 april volledig operationeel zijn aan de Haersterveerweg 2 in Zwolle. De eerstvolgende cursus ‘professionele techniek trainingen’ van SVZ start op zondag 9 maart. De cursussen zijn toegankelijk voor jongens en meiden tussen de 7 en 14 jaar. Opgeven is mogelijk via www.voetbalontwikkelingzwolle.nl.

Voetbal, Sportcampus de Pelikaan, Stichting Voetbalontwikkeling Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws