SVI ziet voorsprong in blessuretijd vervliegen

| 29-09-2018

SVI leek zaterdagmiddag onderweg naar een overwinning, maar verloor uiteindelijk toch van Sparta Enschede. In de uiterste slotfase zagen de Zwollenaren een 1-0 voorsprong verdwijnen en werd er met 1-2 verloren. “We hebben te weinig gekregen, maar we moeten soms wat slimmer zijn. Daar moeten we echt naar toe”, vertelt trainer Joram Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach vond dat zijn ploeg het eerste uur prima speelde en dat resulteerde via Timo ter Haar ook in een voorsprong. “Sinds ik bij SVI ben, heb ik ons nog niet zo goed zien spelen. Dat meen ik echt. Verdedigend was het goed, het drukzetten was goed, aan de bal was het prima. Daarvoor moet ik mijn ploeg echt de complimenten geven. Je weet alleen dat Sparta op een gegeven moment ook lang kan gaan pompen”, zegt Hendriks, die dat ook zag gebeuren. De Tukkers wisselden aanvallend en probeerden met een opportunistische speelstijl chaos te kweken. “Er kwamen spitsen in, die waren gemiddeld 2 meter 10. Daar gaan ze dan op voetballen en dat was lastig.”

SVI liet het zelf na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, waarna Sparta Enschede kort voor het verstrijken van de speeltijd terugkwam. Daan Akkerman tekende twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker, maar daar bleef het niet bij. SVI kreeg het deksel op de neus, want in blessuretijd volgde zelfs nog de 1-2. “Dat levert dan heel veel frustraties op natuurlijk”, duidt Hendriks. “Zij werden gevaarlijk uit corners en daar waarschuwden we ook telkens voor. Sparta raakte de lat, een bal werd van de lijn gehaald, dus dan hoop je dat we daar lering uit trekken. We moeten leren dat in zo'n fase de bal gewoon richting Heino moet. Dat klinkt misschien raar, maar zo is het wel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wat overheerst is natuurlijk teleurstelling, want de manier waarop ga je niet vervelender krijgen. Toch heeft Hendriks, ondanks nul punten uit twee wedstrijden, ook positieve woorden over voor zijn ploeg. “Het was al een stuk beter dan vorige week en daar ben ik blij mee. Het is zuur en heel vervelend voor de ploeg, maar ik heb wel echt dingen gezien waar we mee verder kunnen. Sparta gaat zeker bovenin meedoen en dat wij ons daarmee kunnen meten, vind ik mooi. Maar toch: het gaat uiteindelijk om de punten.”

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws