SVI simpel naar finaleronde nacompetitie

| 23-05-2017

SVI heeft zich dinsdagavond op eigen bodem vrij eenvoudig geplaatst voor de finaleronde van de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Na de 1-2 uitzege van afgelopen zaterdag op Bergentheim werd er dinsdag snel afgerekend met datzelfde Bergentheim: 4-1. “Ja, de wedstrijd was snel gespeeld. Zeker na de 2-0 hadden wij niets meer te duchten van Bergentheim”, stelt SVI-spits Twan Zuidmeer, die tekende voor de eerste twee treffers van de avond.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“In de beginfase was het nog een beetje aftasten, maar in de problemen zijn wij geen moment geweest”, vertelt Zuidmeer, die zich in de 29ste minuut door de defensie van Bergentheim frommelde en met een rolletje voor de 1-0 zorgde. “Door die goal zakte bij de spelers van Bergentheim de moed al in de schoenen. En twee minuten later was het helemaal gedaan.” Met een strakke pass vanaf de rechterkant van het veld kreeg Zuidmeer de bal op een presenteerblaadje en hij schoot de bal vervolgens keurig in de bovenhoek. “Dat was een aanval uit het boekje”, aldus de topscorer van SVI, die in de tweede helft zijn ploeggenoten Timon Beimers en Nathan van Rijn nog zag scoren. “Na rust ging Bergentheim één-op-één voetballen, waardoor wij nog meer ruimte kregen en daardoor uit konden lopen naar 4-0.”

In de 79ste minuut deed Bergentheim via Patrick Potgieter nog wat terug (4-1), maar daar maalde bij SVI niemand meer om. De Zwolse club, dat als tweede is geëindigd in de derde klasse C, mag zich nu op gaan maken voor een tweestrijd met OZC Ommen, de nummer elf van de tweede klasse H. SVI start zaterdag met een thuiswedstrijd. Trainer Joram Hendriks moet het dan wel stellen zonder de geschorste Nathan van Rijn, die dinsdagavond een onnodige gele kaart pakte. “Van OZC weet ik niet zoveel. Na de 0-3 uitzege, hebben zij vanavond nog met 0-2 verloren van Oene. Meer weet ik eigenlijk niet, maar daar komt de komende dagen ongetwijfeld verandering in”, zegt Twan Zuidmeer, die zaterdag een zware wedstrijd verwacht. “Het wordt in ieder geval warm. We gaan er alles aan doen om thuis een goed resultaat neer te zetten en hopelijk kunnen wij het dan een week later in Ommen afmaken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, SVI, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws