SVI naar tweede klasse, CSV redt het niet

| 03-06-2017

Bij voetbalvereniging SVI is het groot feest. De ploeg van trainer Joram Hendriks nam vorige week al een voorschot op promotie door met 7-2 te winnen van OZC en ook de return in Ommen leverde zaterdagmiddag een zege op. Mede dankzij twee goals van Nico Veldman wonnen de Zwollenaren met 0-3, waardoor zij promoveren naar de tweede klasse. “Ik ben trots. Op die jongens, de staf en de hele club”, laat trainer Joram Hendriks weten.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Voor SVI was het eigenlijk nog negentig minuten uitspelen, om daarna de flessen champagne te kunnen consumeren. Een week eerder in Zwolle maakte SVI namelijk al gehakt van OZC (7-2), waardoor de return niets meer was dan een formaliteit. “Ik zat een stuk relaxter op de bank dan vorige week, al kregen zij nog wel drie goede kansen”, vindt Hendriks. SVI liet het echter niet na om er ook in Ommen nog iets van te maken. Net na de rust gaf Nico Veldman zijn club een fraai afscheidscadeau, door binnen de kortste keren twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Daarmee kon het feest helemaal beginnen, al was het Sinan Cumert die nog een slotakkoord in gedachten had. Hij zorgde voor een 0-3 eindstand, wat de cijfers over twee wedstrijden nog duidelijker maakte: 10-2.

CSV ’28 is er zaterdag niet in geslaagd om promotie af te dwingen. De vierdeklasser stond voor een immense klus, aangezien er op eigen veld al met 0-2 werd verloren van opponent Achilles Enschede. In Enschede maakte CSV er nog wel het beste van, maar het was niet voldoende voor promotie naar de derde klasse. Bij rust stond CSV door goals van Jamiro Oortwijn en Pim Bruinink met 1-2 voor, maar na negentig minuten was het ‘slechts’ 3-3. Zodoende blijft CSV ’28 ook volgend seizoen actief in de vierde klasse.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, SVI, CSV ‘28, Nacompetitie, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws