SVI naar de finale: ‘Wilskracht laten zien’

| 08-06-2019

SVI heeft zaterdag ten koste van Sparta Enschede de finale van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse bereikt. Na negentig minuten was de stand gelijk (2-2) en in de verlenging maakten Faisel el Atiaoui en Twan Zuidmeer het verschil: 2-4. “Als het over wilskracht gaat... Dat hebben we in de verlenging echt laten zien”, vindt SVI-trainer Joram Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Sparta Enschede trof SVI geen onbekende, want beide ploegen speelden ook al tegen elkaar in de reguliere competitie. Tijdens de eerste confrontatie in de tweede klasse H ging Sparta met de punten aan de haal en na de winter zegevierde SVI. In wedstrijd nummer drie schoot SVI uit de startblokken, want binnen een minuut had Nico Veldman de score al geopend. “We hadden het onszelf echt makkelijker kunnen maken”, stelt Hendriks. “We kregen een hele grote kans op de 0-2, maar die maakten we niet. Daarna speelde het spel zich vooral af op het middenveld.”

Toch kreeg SVI kort voor rust een tik te verwerken, toen Andy Sterken aanlegde voor een vrije trap. Zijn inzet werd door alles en iedereen gemist, waardoor het bij de tweede paal bingo was. “Daarna weet je dat zij in de tweede helft gaan pompen. Er was een fase dat we daar in meegingen en dan is het fijn als je een spits als Youp Kok in het veld hebt staan”, doelt Hendriks op de 75ste minuut. Daarin maakte Kok de 1-2, waardoor SVI de finale kon ruiken. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk en zo moest een verlenging gaan beslissen wie er naar de eindstrijd ging.

In dat extra half uur was SVI duidelijk de bovenliggende partij en trof het nog tweemaal doel. Eerst was Faisel el Atiaoui goud waard en na de goal van Twan Zuidmeer was het duidelijk: SVI naar de finale. “We hebben echt laten zien dat we voor dit niveau top- en topfit zijn. In die dertig minuten heeft Sparta geen kans gehad. Het ging niet makkelijk vandaag, maar we hebben het gehaald”, weet Hendriks.

Wie wordt de tegenstander?
In eerste instantie leek SVI in de finale Lelystad '67 te gaan treffen, maar er is wat dat betreft een kink in de kabel gekomen. Lelystad won zaterdag namelijk na strafschoppen van stadgenoot Unicum, maar naar nu blijkt is die penaltyserie afgewerkt in de verkeerde volgorde. Tot en met de tiende strafschop ging het volgens het ABBA-systeem, maar bij penalty nummer dertien week de scheidsrechter van het protocol af. Unicum gaat naar alle waarschijnlijkheid in beroep, waardoor het maar zo kan zijn dat Unicum en Lelystad '67 ergens komende week een nieuwe penaltyserie moeten afwerken.

Hendriks kan er niets mee. “Ach, of het lastig is? We spelen zaterdag gewoon weer elf tegen elf. Als de serie echt wordt overgenomen, dan zal dat vast dinsdag of woensdag gebeuren. We zien het wel.”

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws