SVI moet elk duel honderd procent geven

| 27-09-2012

SVI staat na vier wedstrijden in de derde klasse C op een teleurstellende elfde plaats op de ranglijst. Trainer Stephan Rahantoknam had een positievere start van zijn eerste seizoen bij SVI verwacht. “Ik had niet verwacht dat wij na vier wedstrijden op deze positie zouden staan. Echter, en dat heb ik ook tegen de groep gezegd, zijn wij op dit moment niet beter. Dat is teleurstellend, maar het is niet anders.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“De ranglijst geeft op dit moment precies aan waar je staat. Doordeweeks voetballen we prima, maar als we dan op zaterdag de wedstrijd ingaan vergeten wij onszelf te belonen. We denken dat we de wedstrijdjes wel even winnen, maar dat is niet zo. Als wij zo denken, dan zijn we maar een middelmatig ploegje”, zegt Rahantoknam, die eerder assistent-trainer was bij HHC Hardenberg. Volgens de oefenmeester moet de ploeg elke wedstrijd honderd procent geven. “Als deze ploeg op zaterdag alles gaat geven, dan is SVI tot veel meer in staat dan de elfde plaats op de ranglijst. Nu doen we dat niet en staan we elfde.”

De derde klasse C, waar SVI in uitkomt, heeft dit seizoen met maar liefst vijf ploegen uit de stad een behoorlijk Zwolse inbreng. “Het geeft wel een apart tintje aan het seizoen. De publieke belangstelling tijdens deze wedstrijden is groter, de jongens kennen elkaar, dat maakt het leuke wedstrijden. Toch zijn er ook in die wedstrijden maar drie punten te verkrijgen.” Over een doelstelling wil de oud-speler van onder andere Be Quick ‘28 en CSV ‘28 zich niet uitlaten. “Wij hebben met elkaar dingen afgesproken en daar zijn wij hard mee aan het werk. Dominant voetballen, een goed positiespel spelen en agressief verdedigen zijn daar voorbeelden van. Naar verloop van tijd kijken we dan wel of we de doelstelling voor dit seizoen nog moeten bijstellen.”

Voetbal, SVI, Derde klasse C, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws