‘SVI moet de weg omhoog weer inslaan’

| 10-08-2016

Het seizoen 2015-2016, dat pakte voor SVI rampzalig uit. Niet alleen degradeerde de hoofdmacht van de club naar de derde klasse, maar ook zakten de B1 en de C1 af naar een bedenkelijk niveau. Joram Hendriks is sinds de start van de voorbereiding eindverantwoordelijk voor het eerste elftal en hoopt dat SVI zich snel kan herstellen. “Want een club van 1.250 leden moet naar boven. SVI moet de weg omhoog weer inslaan”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er is nog geen doelstelling afgesproken en wat dat betreft blijven de kaken bij SVI ook stijf op elkaar. Aankomend weekend is er een trainingskamp in Vierhouten en daar worden de eerste gesprekken gevoerd. Wensen zijn er echter wel, zeker bij de coach die voor het eerst zelf de baas is. Hendriks gaat voor een structurele stap omhoog, in ieder geval met het vlaggenschip. “Daarom hebben we ook wat mensen van buitenaf gehaald. We zijn specifiek naar posities gaan zoeken en volgens mij zijn deze jongens een kwaliteitsimpuls voor onze groep”, denkt de hoofdtrainer hardop. Hij doelt daarmee onder andere op de komst van Sinan Cumert, die deze zomer overkwam van Dieze West. “En Dylan Fidder is vervroegd overgeheveld vanuit de A-junioren. Hij mag het de komende weken laten zien.”

Samen met de versterkingen hoopt SVI de weg naar boven weer te kunnen vinden. Hendriks spreekt het niet hardop uit, maar de wens om uiteindelijk te promoveren is er overduidelijk. Het zou voor Hendriks een mooie start van zijn trainersloopbaan zijn. Hij fungeerde twee jaar als assistent-trainer van Stephan Rahantoknam, die besloot naar Dieze West te vertrekken. Daarop werd Hendriks aangesteld als hoofdtrainer, zijn eerste klus. Met zijn 29 jaar een vroege doop. “Mijn leeftijd heeft me niet doen twijfelen hoor. Als ik hier geen hoofdtrainer was geworden, dan was ik elders op eigen benen gaan staan. SVI geeft mij nu de kans en daar ben ik hartstikke blij mee. Tot op heden is het erg leuk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hendriks proeft gretigheid en plezier binnen zijn spelersgroep en dat is knap. Na een moeizaam jaar met degradatie kun je ook in zak en as gaan zitten. “Ze zijn fris in de kop en dat is grote klasse. Ze zijn natuurlijk gedegradeerd, maar ze pakken het nu prima op”, geeft de Zwolse coach aan. Dinsdagavond leverde de eerste oefenwedstrijd tegen BAS een 1-1 gelijkspel op en daarmee is voor SVI het seizoen begonnen. Op naar de eerste officiële wedstrijd. “Laat het maar beginnen, wij zijn gereed”, sluit Hendriks af.

Voetbal, SVI, Derde klasse C, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws