SVI is klaar voor dertiende Hanze Trophy

| 31-03-2015

Voetbalvereniging SVI is klaar voor de dertiende editie van het internationale voetbaltoernooi de Hanze Trophy. In totaal komen er vrijdag 56 voetbalploegen naar sportpark De Siggels, die op zaterdag en zondag in verschillende categorieën om de prijzen strijden. “De deelnemers komen uit België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Vanuit Nederland doen onder andere Be Quick ’28 en uiteraard SVI mee”, weet organisator Sebastiaan Landman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voorbereidingen zijn inmiddels getroffen, maar nu is het de kunst om het tot een goede uitvoering te laten komen. De komende dagen staan voor de vele vrijwilligers in het teken van opbouwen, zodat het sportpark vrijdag helemaal klaar is om een kleine duizend deelnemers te ontvangen. Men is onder andere bezig met het opzetten van een beachsoccerveld en een pannakooi. “Dat zijn een beetje de side-games, zoals wij dat noemen. We hopen daarmee de deelnemers tussen de wedstrijden door wat vertier voor te schotelen”, vertelt Landman. De organisatie verwacht vrijdag om 13.00 uur de eerste deelnemers, die overnachten bij Summercamp Heino.

De officiële opening van het toernooi is zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur en wordt mede verricht door wethouder René de Heer. Vervolgens krijgt het toernooi een vervolg en vindt op zondag een afscheiding plaats. “Dan speelt iedereen in een finaleronde. Alle ploegen komen dan opnieuw in actie, maar uiteraard niet allemaal voor de eindzege”, stelt Landman. Rond die finales wanen de jonge voetballertjes zich zo’n beetje in de eindstrijd van de Champions League. Met een echte opkomst inclusief muziek en daarbij veel publiek. Net als op pak 'm beet Wembley. “Daar hopen we uiteraard op, al zit het met het aantal toeschouwers de laatste jaren wel goed. Het toernooi is heel populair, afgelopen jaar zijn we door de deelnemers beoordeeld met een 9,1.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Alles lijkt niet meer mis te kunnen. Vele vrijwilligers zijn op de been, de organisatie heeft alles op een rijtje en de teams zijn in aantocht. “Ik ga er vanuit dat het weer een mooi, sportief en gezellig toernooi gaat worden, met veel blije gezichten. Uiteraard tonen de voetballers 110 procent inzet, maar ook fair play is belangrijk”, zegt de organisator. Meer informatie en het programma van de Hanze Trophy is te vinden op www.hanzetrophy.nl. “De toegang is gratis, dus hopelijk komen er veel Zwolse voetballiefhebbers een kijkje nemen. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor.”

Voetbal, SVI, Hanze Trophy, Sportpark De Siggels

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws