SVI en Be Quick ’28 wederom naar finale

| 07-06-2016

De A-junioren van SVI en Be Quick ’28 hebben zich dinsdag voor het tweede jaar oprij geplaatst voor de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal. SVI was in haar halve finale met 1-2 te sterk voor gastheer CSV ’28, terwijl Be Quick ’28 na strafschoppen afrekende met het dappere WVF. Na negentig minuten stond er een 5-5 eindstand op het bord, waarna Be Quick de penalty’s duidelijk beter nam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het leek dinsdag de stunt van het toernooi te worden. WVF was lekker op weg om titelfavoriet Be Quick ’28 uit het Zwols Kampioenschap Voetbal te kegelen, totdat de rode motor alsnog begon te draaien. De ploeg uit Westenholte nam in de eerste helft namelijk heel brutaal een 0-2 voorsprong en dat terwijl Be Quick in competitieverband toch een niveau hoger speelt. “Het was van onze kant echt een verschrikkelijke eerste helft. We kwamen ook totaal terecht op een 0-2 achterstand”, geeft Be Quick-captain Julian Ruiter aan. Hij zag echter dat zijn ploeg een stuk beter aan de tweede helft begon. Binnen een mum van tijd was de stand weer gelijk, maar toch bleef WVF bijzonder lastig doen. Het leverde zelfs de 2-3 op, waardoor Be Quick opnieuw in de achtervolging moest.

“Pff, ik kan het allemaal nog niet echt op een rijtje zetten. Wat een bizarre wedstrijd”, lacht aanvoerder Ruiter na afloop. Want uiteindelijk lacht Be Quick het laatst. Via een 4-3 voorsprong wordt het toch weer 4-4 en daarna moeten de beide ploegen noodgedwongen naar de kleedkamer. Het licht op sportpark De Verbinding valt uit, waardoor verder voetballen schier onmogelijk is. Het kan er allemaal ook nog wel bij in deze krankzinnige halve finale. Na de onderbreking blijft het uiteraard niet bij de acht eerder gemaakte goals. WVF komt voor de derde keer op voorsprong (5-4), maar wederom lukt het niet om die marge in stand te houden. Een late strafschop van Sander Fillet brengt de 5-5 en zo moet een penaltyreeks de beslissing brengen. Die serie wordt uiteindelijk gewonnen door Be Quick, omdat WVF tweemaal mist. Wat volgt is vooral opluchting. “Maar ook zeker blijdschap hoor. We staan weer in de finale”, lacht Ruiter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SVI ook naar finale
In de andere halve finale was SVI dinsdag te sterk voor CSV ’28, dat aantrad zonder Eliano Reynders. Broer Tijjani deed wel mee, maar de lijstaanvoerder in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen kon ditmaal niet scoren. Hij zag wel dat teamgenoot Levi El Atiaoui doel trof, maar dat bleek niet voldoende voor een plaats in de finale. Via Jari Dunnink en Jerom Langeveld was SVI tweemaal trefzeker en zo vindt er vrijdag een herhaling van de finale van vorig jaar plaats. Destijds speelden SVI en Be Quick ook tegen elkaar en toen stapte SVI na strafschoppen als kampioen van het veld. De finale begint vrijdagavond om 20.30 uur.

Be Quick ’28, SVI, WVF, CSV ‘28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws