SVI A1 wint Zwols Kampioenschap Voetbal

| 12-06-2015

SVI A1 is vrijdagavond winnaar geworden van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2015. In een zinderende finale tegen Be Quick ’28 bleef het over negentig minuten bij 1-1, waarna SVI de strafschoppen overduidelijk beter nam: 4-1. Spits Twan Zuidmeer benutte de laatste penalty, maar keeper Nikos Germanlis werd de gevierde man. Hij stopte twee strafschoppen. “Natuurlijk is dat leuk, maar bij ons gingen ze ook allemaal raak. Dat mag ook gezegd”, weet de goalie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Onder grote publieke belangstelling en in een mooie entourage werkten de twee sterkste ploegen van het kampioenschap de finale af. Het begin van de eindstrijd was overduidelijk voor Be Quick ’28. De ploeg van trainer Marino Promes trok geduldig ten aanval en dat resulteerde al rap in de eerste kansen. Germanlis stond een paar keer op de juiste positie, maar toch moest hij snel vissen. Laser Arslan haalde van een meter of twintig uit en zag de bal wonderschoon in de winkelhaak vliegen. “In de beginfase was het lastig en dan valt dat zondagsschot er ook nog eens in. Nee, zonder gekheid. Dat was een hele fraaie goal”, vertelt Germanlis lachend.

Want wie het laatst lacht, lacht het best. En dat gold vrijdagavond voor SVI. Be Quick ’28 kwam weliswaar op voorsprong, maar binnen de kortste keren keerde de wedstrijd als een ware u-bocht. Be Quick-keeper Bastiaan van Gelder kreeg na een charge ver buiten zijn zestien de rode kaart voorgehouden en vervolgens nam SVI de overhand. Het resulteerde in dotten van kansen, vooral voor Tijn Idzerda. Hij miste tot tweemaal toe van dichtbij. “Het is jammer dat we het niet in negentig minuten konden regelen. Maar uiteindelijk maakt het niet uit hoe, als je maar wint”, zegt Germanlis, die in de tweede helft Justin Barrink gelijk zag maken. Daar bleef het in de reguliere speeltijd bij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Van de eerste drie miste Be Quick er twee, terwijl SVI alle ballen raak schoot. De vierde SVI-penalty was voor topscorer Twan Zuidmeer en hij schoot zijn team onberispelijk naar de toernooizege. “Als het een penaltyreeks wordt, dan weet je dat je als keeper uit kan blinken. Maar uiteindelijk hebben we het echt met iedereen gedaan”, stelt de goalie, die twee penalty's pakte. “Het is echt heerlijk om dit toernooi te winnen. Ik doe dit jaar voor het eerst mee, want ben eigenlijk een tweedejaars B-junior. Dat ik het dan gelijk mag winnen, dat is geweldig.”

In de strijd om de derde plaats liet ZAC helemaal niets heel van Wijthmen (9-1), terwijl WVF dik won van Berkum: 6-1. WVF eindigde daardoor als vijfde. Het duel om de zevende plaats werd gewonnen door HTC, dat Zwolsche Boys met 3-0 klop gaf.

Tekst: Sportief Zwolle

Voetbal, Be Quick ’28, SVI, Sportpark Marslanden, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws