SVI A1 op koers voor plaats in halve finale

| 31-05-2016

Titelverdediger SVI A1 heeft zich dinsdagavond op de tweede speeldag van het Zwols Kampioenschap Voetbal naar een prima uitgangspositie gevoetbald. De ploeg won haar openingsduel met 1-3 van WVF A1, waardoor SVI vrijdag in het laatste groepsduel tegen Zwolsche Boys A1 aan een punt genoeg heeft om als groepswinnaar in poule A te eindigen. WVF lijkt op haar beurt te moeten hopen op de titel ‘beste nummer twee’.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SVI A1 en WVF A1 troffen elkaar dit seizoen niet alleen op het Zwols Kampioenschap, ook zaten de twee ploegen al bij elkaar in de hoofdklasse. In de onderlinge wedstrijden was SVI telkens de betere en dat gold ook dinsdag op het hoofdveld van CSV ’28. WVF trok zich voornamelijk terug, om daarna in de omschakeling toe te slaan. Met de snelle voorwaartsen pakte dat tactische verhaal aardig uit, maar toch was het SVI dat als eerste doel trof. Een vrije trap ging raak en even later werd het uit een corner zelfs 0-2. WVF kreeg echter ook enkele prima mogelijkheden en nog voor de rust werd het 1-2. Een verre vrije trap werd voor het doel geslingerd en door een woud van mensen vloog de bal pardoes binnen.

In de tweede helft probeerde WVF het nog wel, maar na de 1-3 was het verzet gebroken. Zeker toen Brend Mellema een dot van een kans miste, waarmee hij het ook naliet om in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen op gelijke hoogte te komen met Tijjani Reynders. Het was WVF deze avond allemaal niet gegund. Op het naastgelegen veld had ZAC geen enkele moeite met Wijthmen. Het team uit Zwolle-Zuid walste, mede door een hattrick van Stan Wissink, met 0-5 over Wijthmen heen, waardoor ZAC vrijdag samen met CSV ’28 uit gaat maken wie er groepswinnaar wordt. In poule C maakte favoriet Be Quick ’28 geen fout. De formatie was met liefst 0-6 te sterk voor HTC, waardoor het op rozen zit om de halve finale te bereiken. Aankomende vrijdag volgen de laatste groepsduels. Aanvang: 19.00 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, HTC, Wijthmen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws