SVI A1 finalist na ruime zege op Wijthmen

| 09-06-2015

De A-junioren van SVI hebben dinsdag de halve finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal op overtuigende wijze gewonnen. Tegenstander Wijthmen beet 45 minuten lang goed van zich af, maar moest in de tweede helft toch een ruime nederlaag slikken: 5-2. Topscorer Twan Zuidmeer maakte twee treffers en verstevigde daarmee zijn eerste plek in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen. Hij scoorde dit toernooi al elf keer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was er dinsdag eentje in de categorie David tegen Goliath. Op papier zou SVI geen enkel probleem moeten hebben met tweedeklasser Wijthmen, maar al eerder bleek dit niet zo simpel. In de poulefase kwam SVI met de schrik vrij (3-2) en ook dinsdag verkocht Wijthmen de huid heel duur. De favoriet kwam door een treffer van Nico Veldman op een 1-0 voorsprong en vervolgens liet het grote mogelijkheden liggen. Daardoor bleef het compact en geduldig spelende Wijthmen lang in leven en uiteindelijk kwam er zelfs een gelijkmaker. Een klutsbal werd nog goed verwerkt door de SVI-goalie, maar Jari Krul stond precies op het goede plekje. Hij schoot de bal hard binnen, dit tot groot enthousiasme van het aanwezige publiek.

Daar waar Wijthmen in de eerste helft lang stand wist te houden, was het verschil in de tweede helft snel gemaakt. Maurizio Parella krulde de bal knap in de verre hoek en vervolgens zorgde een strafschop voor de gewenste opluchting. Twan Zuidmeer, koploper in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen, wist er wel raad mee en schoot de bal koeltjes in de rechterhoek. Daarmee was de strijd gestreden en kon SVI freewheelend naar het einde. De ploeg etaleerde bij vlagen haar kwaliteiten, al stokte de productie bij vijf. Twan Zuidmeer kreeg het publiek stil met een fraaie omhaal, terwijl ook Tim Kuhlmann schitterend scoorde. Wijthmen-aanvaller Joey Kroes nam ook nog een doelpunt voor zijn rekening, wat uiteindelijk een 5-2 eindstand opleverde. Daardoor speelt SVI vrijdag in de finale tegen Be Quick '28 (20.30 uur).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op het andere veld kwam WVF tot een monsterzege tegen Zwolsche Boys. De formatie stond bij rust al met 4-1 voor en liep in de tweede helft uit naar een 7-3 overwinning. Daardoor speelt WVF vrijdag om 18.30 uur om de vijfde plaats tegen Berkum en treft Zwolsche Boys, eveneens om 18.30 uur, HTC. Die ontmoeting gaat om plaats zeven.

VV Berkum, Voetbal, SVI, WVF, Zwolsche Boys, HTC, Wijthmen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws