Sven Klink oppermachtig in Dordrecht

| 03-07-2017

Sven Klink van ZV 44 heeft zondag bij de Jaargangfinale in Dordrecht maar liefst drie gouden medailles en één zilveren medaille in de wacht gesleept. De 11-jarige Zwolse zwemmer bewees hiermee ook op de lange baan tot de top van de Nederlandse zwemmers in zijn jaargang te behoren.

© Gaynor Critchell

Maar liefst vier keer verscheen Sven Klink zondag aan de start in Dordrecht. Op zijn eerste afstand, de 200 meter wisselslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een tijd van 2.43.42 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium. Ook op de 200 meter vrije slag, later die ochtend, was hij goed voor een gouden plak. En op de 400 meter vrije slag bleek Sven Klink zelfs een klasse apart. In een tijd van 5.04.27, met maar liefst negen seconden voorsprong op de nummer twee, wist hij de derde gouden medaille op zijn naam te zetten.
De laatste afstand van de dag, de 100 meter vrije slag, leverde nog eens een prachtige zilveren medaille op.

Clubgenoten Veerle Riezebos, Daniel Critchell en Carlein Polinder wisten zich ook te plaatsen voor de Jaargangfinale. Veerle Riezebos verscheen evenals Klink maar liefst vier keer aan de start. Zij kwam uit op de 100 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag, de 200 meter vrije slag én de 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag wist zij de vierde plaats in het eindklassement te bemachtigen. Een top 10-notering was er ook voor Daniel Critchell. Hij startte op de 100 meter schoolslag en wist zich in een keurige tijd naar de achtste plaats te zwemmen. Carlein Polinder mocht de 200 meter vrije slag voor haar rekening nemen en ook zij wist een prima eindtijd neer te zetten.

© Gaynor Critchell

De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar en wordt ook wel het Nederlands kampioenschap lange baan zwemmen voor minioren genoemd. De minioren van ZV 44 kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finale.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws