Sven Klink negen keer Overijssels kampioen

| 20-11-2017

ZV 44-zwemmer Sven Klink heeft afgelopen weekend op de korte baan liefst negen Overijsselse titels in de wacht gesleept. De jonge Zwollenaar deed mee aan elf nummers en won naast negen keer goud ook nog een zilveren en een bronzen medaille. Zijn clubgenoten presteerden het ook prima. In totaal bestond de oogst voor ZV 44 uit 22 gouden, 31 zilveren en 26 bronzen medailles.

© Gaynor Critchell
© Gaynor Critchell

De Overijsselse kampioenschappen korte baan werden gehouden in Nijverdal, daar waar ZV 44 goed was vertegenwoordigd. Bij de dames zwommen Lindsey Berghuis, Carlein Polinder, Denice Koolman, Nora Weerman en Veerle Riezebos mee. Eerstgenoemde was uitermate succesvol, want zij zwom vier keer naar de hoogste plaats op het erepodium. Daarnaast bemachtigde Berghuis ook nog vier keer zilver en twee keer brons. Nieuwkomer Riezebos pakte zelfs zeven keer goud, twee keer zilver en één keer brons. Ook Polinder, Koolman en Weerman wisten naast een gouden plak meerdere zilveren en bronzen medailles bij elkaar te zwemmen. Lotte Pieterman en Roos Arnold bewezen op de schoolslag tot de top te behoren en pakten op zowel de 50 als de 100 meter schoolslag een zilveren plak.

Jolijn Liezen, Daniëlle Meinema en Imre Reijnders gingen naar huis met meerdere bronzen medailles, terwijl er ook bij de heren succes was. Naast Sven Klink konden Robin van den Berg en Danny Brown terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Van den Berg kwam twaalf keer aan de start en pakte tien keer zilver en twee keer brons. Brown mocht drie zilveren en twee bronzen plakken mee naar Zwolle nemen. De 50 meter vrije slag van Michiel Jorink was goed voor het brons en ook pakte Jorink nog twee keer goud in het IPC-klassement.

© Gaynor Critchell
Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws