SV Zwolle Handbal verslaat Overwetering

| 26-01-2016

De dames van SV Zwolle Handbal zijn er zondag in geslaagd om koploper Overwetering de eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren. De Zwolse vrouwen moesten er aan alle kanten hard voor werken, maar aan de hand van de gezusters Van der Giessen bleven de punten toch in Zwolle: 23-20. De heren van SV Zwolle hadden geen kind aan UGHV 2 en wonnen met 19-29.

Nog geen wedstrijd hadden ze verloren, de dames van Overwetering. Tweemaal werd er wel gelijkgespeeld, maar verliezen was er niet bij. Tot zondagmiddag in Zwolle, waar de lijstaanvoerder voor het eerst een nederlaag moest slikken. SV Zwolle had duidelijk geen boodschap aan de positie van de tegenstander en bemachtigde binnen de kortste keren een voorsprong van vier punten. Voor de rust kwam Overwetering terug tot 10-10 en na de rust zelfs op een 14-15 voorsprong, maar vervolgens knokten de Zwolse dames zich helemaal terug. Mede dankzij Kelly en Lynn van der Giessen kreeg Zwolle het initiatief weer terug en wist het Overwetering met een 23-20 nederlaag terug naar Olst te sturen.

Heren winnen ook
De heren van SV Zwolle Handbal hadden een makkelijkere zondag. Eerst waren de heren getuige van de overwinning van de dames, waarna zij op bezoek bij UHGV 2 ook een prima prestatie neerzetten. Een aantal afstandsschoten bracht de ploeg op een 5-10 voorsprong en dat verschil werd nog voor de rust verder uitgebreid. Dennis Borst, normaliter spelend in het tweede team, trof doel en mede daardoor was bij rust het verschil al gemaakt: 8-17. Na de rust liepen de Zwolse heren rap uit naar een 9-22 voorsprong en na een paar snelle break-outs van Lesley Rigter bepaalden zij de eindstand op 19-29. Rik Talens was met elf treffers de topscorer van de dag, gevolgd door Bart Kroeze. Hij maakte er zes.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws