‘SV Zwolle gaat voor plek bij eerste drie’

| 29-08-2013

Het was nog wel eens het probleem bij SV Zwolle. Een te smalle selectie, waardoor de prestaties van het elftal ondermaats waren. Met het ergste tot gevolg: degradatie uit de derde klasse. Dit seizoen gaat het anders bij de Zwolse ploeg, alleen de selectie bestaat al uit 22 spelers. “Het aanbod is groter, dat is prettig. Daarover kan ik niet anders dan tevreden zijn”, zegt trainer Hans Tuin.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tien nieuwe spelers kreeg Tuin deze zomer tot zijn beschikking, zo keerde onder andere Jeffrey Hondebrink terug op het oude nest. Ongekende weelde voor de Zwolse oefenmeester, die het vorig seizoen nog moest stellen met twaalf of dertien spelers. “Die tien nieuwe spelers doen het naar behoren. Op den duur worden dat allemaal aanwinsten voor ons elftal”, stelt Tuin, die tot dusver een wisselvallige voorbereiding zag. Zo won de ploeg in de beker met 3-1 van Noord Veluwse Boys, maar ging het dinsdag met 4-3 onderuit bij WWNA. “Die wisselvalligheid komt ook door de nieuwe jongens. Tien spelers pas je niet zomaar in, we zoeken dan ook nog naar de goede samenstelling. De start van de competitie, dat is ons hoofddoel”, aldus de trainer van de zondag vierdeklasser.

In de gespeelde oefenwedstrijden maakte SV Zwolle al kennis met tegenstanders uit de vierde klasse. “We verloren onder andere met 2-0 van SV Dalfsen. In die wedstrijd merkten we direct dat er in deze klasse ander voetbal wordt gespeeld. Er is meer strijd, meer fysiek voetbal. We zijn wel technisch vaardiger dan die ploegen, maar moeten ons nog wel instellen op het fysieke voetbal”, zegt Tuin, die met zijn ploeg gaat voor een plaats bij de eerste drie. “De doelstelling is om zo snel mogelijk het verloren terrein goed te maken. Dit seizoen verwacht ik dat we bij de eerste drie kunnen eindigen, uiteindelijk willen we graag weer terug naar de derde klasse.”

Voetbal, SV Zwolle, Vierde klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws