SV Zwolle en Ulu Spor pakken periodetitel

| 01-11-2015

De Zwolse zondagclubs SV Zwolle en Ulu Spor hebben zondag allebei een periodetitel op hun naam gezet. In de vierde klasse H profiteerde SV Zwolle, dat zelf won van De Gazelle, van puntenverlies van concurrent Dalfsen, terwijl in de vijfde klasse A Ulu Spor blij was met de prestatie van Sportlust Vroomshoop. Sportlust won van Nieuw Heeten (1-0), waardoor Ulu Spor de eerste periodetitel greep.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SV Zwolle had zondag hoe dan ook de hulp nodig van Broekland. De ploeg van trainer Joshua Nijlant moest zelf winnen van De Gazelle en dan hopen dat Broekland minimaal een punt zou pakken tegen concurrent Dalfsen. Zwolle deed zelf wat het moest doen. Voor de rust kreeg de vierdeklasser al de nodige kansen, maar pas na de rust werd het verschil gemaakt. Melvin Hofman had in de eerste helft al een prima kans om zeep geholpen, maar was na de thee wel succesvol. Hij scoorde uit een fraaie voorzet van Jimmy Eikelboom en bracht zijn ploeg daarmee op het goede spoor. Op een kwartier van het einde besliste aanvoerder Ingmar Jonker het duel, want vanaf de penaltystip schoot hij raak: 2-0. Het was voldoende voor de eerste periodetitel, aangezien het duel tussen Broekland en Dalfsen in 1-1 eindigde.

Ook in de vijfde klasse A was er zondag Zwols succes. Ulu Spor bezet al het gehele seizoen een plaats in de bovenste regionen en kwam zondag alleen aan kop. Zelf had het uiteindelijk weinig moeite met Bornerbroek. Via een goal van Faith Eroglu nam Ulu Spor al vroeg een voorsprong, maar die hield niet lang stand. Bornerbroek kwam na een half uur langszij en pas in de slotfase maakte Ulu Spor het af. Door goals van Mustafa Toprak, Harun Kafali en Mehmet Dede werd het toch nog 4-1 en daarmee pakte de Zwolse vijfdeklasser de eerste prijs van het seizoen. Door deze successen zijn beide clubs zeker van een plaats in de nacompetitie om promotie.

© Hayder Al Shaboot
Voetbal, SV Zwolle, Ulu Spor, Vierde klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws