SV Zwolle en SV Tyfoon werken aan fusie

| 26-01-2015

“Een fusie tussen de handbalverenigingen SV Zwolle en SV Tyfoon waarborgt de kwaliteit van handballen.” Dat is de conclusie van een speciale projectgroep, bestaande uit bestuursleden van beide verenigingen. Deze projectgroep is twee maanden geleden in het leven geroepen en heeft als doel om op korte termijn de bestaande samenwerking uit te breiden en op middellange termijn een fusie tussen de twee handbalverenigingen te realiseren.

© Paul Memelink

De projectgroep wordt begeleid door projectbegeleider Bernd Huizing en bestaat uit Ton Blanke, Martin Kouwen (SV Zwolle), Michael Somnaikubun, Alfred Stegeman en Freek Weertman (SV Tyfoon). Deze heren hebben inmiddels een inventarisatie gemaakt op verschillende gebieden: teamindeling, vrijwilligers, technisch beleidsplan, huisvesting, sponsoring en financiën. Zij hebben daaruit geconcludeerd dat een fusie tussen beide verenigingen de kwaliteit van handballen waarborgt. Daarom zal er op korte termijn vanuit de projectgroep een inventarisatie gedaan worden hoeveel teams per leeftijdscategorie voor volgend seizoen beschikbaar zijn. Het doel is om zoveel mogelijk dames, meisjes, heren en jongens te laten handballen. Vooral het creëren van een jongens C-team is voor volgend seizoen een belangrijk doel. Daarnaast kunnen eventueel over- en onderbezette teams herverdeeld worden om alle leden ieder op zijn of haar talent te laten handballen.

Voor de lange termijn doelstelling wordt op dit moment op het gebied van huisvesting (binnen- en buitenseizoen) onderzoek gedaan. Dit doet de projectgroep in nauw overleg met SportService Zwolle en de gemeente Zwolle. Na uitkomst van dit onderzoek worden de leden van beide verenigingen inhoudelijk geïnformeerd over de voortgang.

Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws