SV Zwolle degradeert: 'Seizoen iets te lang'

| 02-06-2019

SV Zwolle is zondag gedegradeerd naar de vierde klasse. De Zwollenaren verloren in de eerste ronde van de nacompetitie met liefst 6-2 van GFC, waardoor ze aankomend seizoen op een niveau lager acteren. “Het seizoen heeft een beetje te lang geduurd”, vindt interim-trainer Maikel Hondebrink.

© Jan Burgman Fotografie

Hondebrink stapte tussentijds in na het opstappen van Joshua Nijlant, maar kreeg het niet voor elkaar om het tij te keren. SV Zwolle speelde zich nog wel naar de nacompetitie, maar daarin was het snel klaar. Op bezoek bij GFC lag de bal er binnen een minuut in, waardoor alle goede bedoelingen overhoop werden gegooid. “Ik heb ze een week lang klaargestoomd en geprobeerd op te laden. Ik had het idee dat de koppies dezelfde kant op stonden en zo gingen we ook het veld op. Maar binnen een minuut stonden we achter en dan laat men het toch een beetje lopen”, stelt Hondebrink.

De laatste vijf minuten voor rust werden SV Zwolle fataal. Eerst was Patrick Maat goed voor de 1-1, maar direct daarna werd het ook weer 2-1. Daar bleef het niet bij, want beide ploegen bleven scoren. Namens SV Zwolle bracht Angelo Kisjes de stand op 3-2, maar uit een strafschop werd het toch weer 4-2. “Mijn keeper maakt een fout, mijn centrale verdediger maakt een fout, en dan weet je dat het gedaan is. De kopjes gaan hangen en mensen gaan uit positie lopen. Op dat moment zat het er niet meer in”, zegt Hondebrink, die zijn ploeg met 6-2 zag verliezen. Voor de coach zit de klus er nu op, hij draagt de sleutels over aan Marco Onderberg. “Nog een weekje werken en dan ga ik lekker naar Zuid-Frankrijk.”

Voetbal, SV Zwolle, Maikel Hondebrink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws