SV Zwolle dankt Venema en de doelman

| 02-12-2018

Groots was het zondag niet wat derdeklasser SV Zwolle op de mat legde, maar het was wel voldoende om hekkensluiter KCVO te verslaan. De Zwollenaren kwamen via Harry Auke Venema op voorsprong en dat bleek het winnende doelpunt: 1-0. “We hebben eigenlijk wel teveel gekregen”, weet trainer Joshua Nijlant.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het was voor SV Zwolle een uiterst belangrijke wedstrijd, want voor deze zondag kwam de ploeg niet veel verder dan de onderste regionen van 3B. In KCVO trof het de hekkensluiter van de competitie, maar ook tegen die opponent verliep het allemaal moeizaam. “Zij zakten in en dat is hun goed recht. We hadden daardoor veel de bal, maar hadden moeite om de ruimtes te vinden en om tot kansen te komen. De beste kans was nog voor KCVO, maar die ging er gelukkig niet in. Wij probeerden nog wel wat uit de tweede lijn, maar dat leverde weinig op”, vindt Nijlant.

Ook in de tweede helft bleef SV Zwolle kwakkelen, waardoor KCVO nogmaals een levensgrote kans kreeg. In scoringspositie maaide een KCVO'er echter over de bal heen, waardoor de Zwollenaren zonder tegendoelpunt bleven. Eén van de weinige goede aanvallen was vervolgens raak. Venema was het eindstation van een prima aanvalsopzet en werkte de bal achter de Vaassense goalie: 1-0. “Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. Gezien deze wedstrijd mogen we keeper Bjorn van Tilborgh dankbaar zijn, want hij heeft goed gespeeld”, concludeert Nijlant, die uiteraard content is met de drie punten. “We zitten even in een raar 'hoekie' en dan moet je deze punten koesteren.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

SV Zwolle steeg door de zege naar een tiende plaats op de ranglijst. Met negen punten uit negen wedstrijden heeft de ploeg van Nijlant acht punten meer dan KCVO en staat het vier punten voor op nummer dertien Heeten.

Voetbal, SV Zwolle, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws