‘SV Tyfoon wil vooral veel plezier maken’

| 01-10-2014

Voor de handbalheren van SV Tyfoon staat aankomende zondag in het teken van de seizoensouverture. De voorbereiding liep niet geheel vlekkeloos, maar toch denkt Ronald Maasman dat zijn team er klaar voor is. Eerder was Maasman nog actief als speler/coach, maar de trainerstaken heeft hij opzij geschoven. “We doen het een jaartje zonder en dat gaat vooralsnog prima”, stelt hij.

© Paul Memelink

Een groep zonder trainer, spelers sprokkelen om de competitie te kunnen beginnen en meetrainen met de dames. Op voorhand lijkt de voorbereiding van Tyfoon alles behalve lekker, maar toch hebben de handbalheren enorm veel zin in de openingswedstrijd van zondag. Regisseur Maasman verzon in de voorbereiding de ‘systeempjes’ en gaf aanwijzingen over de wisselingen in het veld. “Dat bedenk ik nog wel een beetje. We trainen mee met de dames, want zij hebben wel een trainer. Maar soms splitsen we en dan gaan we bezig met ons eigen spel. Dat kan prima zonder trainer”, legt hij uit.

Daar waar het qua trainingen nog zoeken is, moet ook de selectie nog worden versterkt. Op een wedstrijddag lopen er zeven spelers in het veld en het eerste team van Tyfoon bestaat uit acht mannen. Niet ideaal, zo zegt ook Maasman. “Vorig jaar hadden we een jonge en fanatieke groep, maar door studies zijn er wat spelers gestopt. Uiteindelijk hebben we dat enigszins op kunnen vangen, maar dat viel niet mee. Acht houdt niet over.” Op dit moment is de club nog steeds zoekende. Een potje met clubloze handballers is er niet en het is dan ook een zoektocht van jewelste. “Je kijkt naar mensen die willen sporten, handballers die zijn gestopt en weer willen beginnen en zo nog verder. We hopen uiteindelijk op één of twee extra spelers.”

Ondanks de personele problemen en de moeilijke trainingsomstandigheden staat het team toch te popelen om te beginnen. De ouverture van Tyfoon vindt plaats in Dieren, waar de Zwolse formatie het opneemt tegen het tweede team van Erica ’76. “Die ploeg is vergelijkbaar. Zij spelen natuurlijk om te winnen, maar daarbij moet het plezier altijd aanwezig zijn. Dat is bij ons ook zo”, zegt Maasman, die uitkijkt naar het duel met Erica. “Het begint te kriebelen, want we hebben zin om weer eens een wedstrijdje te handballen. En dan is Erica een leuke tegenstander om tegen te beginnen.”

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws