‘SV Tyfoon wil basis leggen voor toekomst’

| 08-10-2013

De Zwols-Hattemse handbalvereniging SV Tyfoon zit in lastig vaarwater. Het eerste herenteam bestaat uit veelal jonge honden en daarnaast heeft de club geen nieuwe trainer voorhanden. Hierdoor fungeert Ronald Maasman inmiddels als speler/trainer. Maasman zag zijn ploeg zaterdag de competitie starten met een 10-26 nederlaag tegen DSC. “Dat had ik niet verwacht.”

Over de voorbereiding van zijn ploeg was de speler/trainer niet ontevreden en hij had dan ook niet verwacht dat Tyfoon met zo’n nederlaag aan het seizoen zou beginnen. “We hebben een redelijke voorbereiding gedraaid, waarin we hebben geprobeerd om de eerste vaste systemen erin te slijpen. Al met al is dat aardig gelukt en op basis daarvan had ik ook op een betere competitiestart gehoopt”, zegt Maasman. Toch heeft hij wel een verklaring voor de dikke nederlaag tegen DSC. “De tegenstander van zaterdag koos voor een dusdanig laag tempo, dat het spel erg fysiek werd. Ons team bestaat uit bijna allemaal eerstejaars senioren en die kunnen dat nog niet aan. Tegenstanders die willen handballen en een hoog tempo spelen, liggen ons veel beter.”

Uit nood geboren, zo omschrijft Maasman zijn huidige rol als speler/trainer. Toch heeft de Zwollenaar er wel plezier in. “Ik vind het hartstikke leuk en ben er ook fanatiek mee bezig. Maar eerlijk is eerlijk, de situatie is niet ideaal en daarom zijn we ook nog op zoek naar een andere trainer”, zegt de handballer, die zichzelf als trainer ook wel eens moet wisselen. “Ja, op die momenten moet ik tegen mezelf zeggen dat ik op de bank plaats moet nemen. Dat is natuurlijk niet ideaal”, stelt Maasman, die hoopt dat onder zijn leiding een plaats in de middenmoot wordt bereikt. “Dit seizoen is vooral om te wennen aan het niveau, ervan te leren. Aankomend seizoen willen we echt stappen maken. Maar voor dit seizoen is een plaats in de middenmoot voldoende.”

De heren van Tyfoon treffen in de derde klasse K ook de heren van stadgenoot SV Zwolle. Die ploeg begon het seizoen op fenomenale wijze, door met 38-12 te winnen van Erica ’76 2. Bij de rust had de nieuwe ploeg van SV Zwolle al een voorsprong van 16-9, waarna in de tweede helft de tegenstander werd overlopen: 38-12. Topscorer aan Zwolse kant was Rik Talens, hij maakte acht doelpunten. De dames van SV Zwolle kwamen afgelopen weekend niet in actie, aangezien de arbitrage in Zwolle niet kwam opdagen. Het duel werd daarop afgelast.

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws