Supportersclub nodigt Volendammers uit

| 08-04-2010

De supporters van FC Volendam zijn vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Zwolle en FC Volendam, van harte welkom in het Jupiler Supporterscafé in Zwolle om gezellig een feestje mee te vieren. Speciaal voor deze gelegenheid komt de Zwolse H6, Henry van Velzen, een optreden verzorgen. Misschien neemt hij ook Harm Wolters nog mee. Het supporterscafé gaat om 18.30 uur open.

“Het idee voor deze betrekkelijk bijzondere uitnodiging is ontstaan tijdens ons vorige bezoek aan Volendam”, vertelt Johan Zomerdijk, voorzitter van de Zwolse supportersclub. “Al vele jaren gaat er een grote bus met FC Zwolle-supporters vroeg richting Volendam om daar gezamenlijk met de Volendammers een gezellige middag en avond te beleven, waarbij het plezier en wederzijds respect voor elkaar erg groot is. Wij kwamen toen in samenspraak met de politie en de supportersclub van FC Volendam op het idee om ook de Volendammers eens uit te nodigen in Zwolle, zodat zij ook kunnen zien hoe gezellig het hier bij ons is.”

© Dennis Schnöink

Zomerdijk vervolgt: “Tevens vinden wij het belangrijk om aan iedereen te laten zien dat supporters - en dus ook FC Zwolle-supporters - vaak ten onrechte in een negatief daglicht worden gesteld. Wij willen graag aantonen dat supporters van verschillende clubs best samen een biertje kunnen drinken, zonder dat daar ongeregeldheden uit voortvloeien. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een terugkomend evenement zal gaan worden. Wij rekenen dan ook op de volledige medewerking van alle FC Zwolle-supporters. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat wij super goede supporters zijn.”

FC Zwolle, Supportersclub PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws