Superweekend voor jeugd Hanzerenners

| 03-05-2011

De jeugdwielrenners van Hanzerenners Zwolle kunnen terug kijken op een geweldig weekend. Mickey Nijkamp wist zaterdag in categorie 1 de Ronde van Beilen te winnen en een dag later schreef ze ook de Jeugdronde van Raalte op haar naam. Ilse Grit zegevierde eveneens in Raalte, maar dan in categorie 2. En Phaedra Krol werd knap derde in categorie 4.

Op Koninginnedag begonnen de Hanzerenners al vroeg aan de Ronde van Beilen. Mickey ging in categorie 1 als eerste van start en al snel bleek zij weer in goede doen te zijn. De hele koers reed ze op kop. Alleen Daphne Kreulen kon in de eerste ronde enigszins in haar wiel blijven. In ronde twee sprong Mickey weg en kwam met grote voorsprong alleen over de finish. In categorie 2 kwam Ilse Grit in actie. Ilse reed met vijf andere renners direct weg en bleef in deze groep tot en met de finish aan kop. In een pittige eindsprint werd Ilse zeer verdienstelijk vierde.

In categorie 3 verschenen Caya Krol en Michiel Schouten aan de start. Het tempo in deze wedstrijd lag echter te hoog voor de twee Hanzerenners. Michiel werd uiteindelijk negentiende en Caya eindigde op een 21ste plek. Phaedra Krol reed in categorie 4 de hele wedstrijd attent voorin. In de laatste sprint met een man of tien werd ze mooi vijfde. Na Caya en Michiel kwam alleen Maaike Brandwagt nog in actie in Beilen (categorie 5). In haar wedstrijd lag het tempo vrij laag en werd het al snel duidelijk dat het uit zou draaien op een massasprint. Maaike had zich mooi voorin gepositioneerd en eindigde op plek vier.

Een dag later in Raalte waren de jonge Hanzerenners nog succesvoller. Mickey mocht opnieuw het spits afbijten en gaf wederom het goede voorbeeld. Ze won op overtuigende wijze. Ook Ilse liet in Raalte zien dat ze gebrand was op een podiumplek. Voor de start kondigde ze al aan alleen weg te willen rijden. In een veld met alleen maar jongens viel dat eerst nog niet mee. Maar na een aantal demarrages lukte het haar om er definitief vandoor te gaan. Ze bouwde de voorsprong steeds wat verder uit en uiteindelijk kwam ze alleen, moe en zeer voldaan over de finish.

In categorie 3 speelden de wind en het hoge tempo de renners Caya Krol, Ard Stuiver en Jarno Born grote parten. Ze eindigden respectievelijk als twintigste, zeventiende en vijftiende! Bas Dijkslag en Phaedra Krol reden in categorie 4. Jurgen van den Aarssen van De Batauwers zette in deze wedstrijd het gehele peloton op een ronde. De overige renners wisten al snel dat ze alleen nog voor de tweede plaats reden. Phaedra reed attent voorin en sprintte uiteindelijk naar een mooie derde plek. Bas eindigde als negentiende. Tot slot gingen Maaike Brandwagt, Rick van de Werf en Reinout op ’t Zand nog van start in categorie 5. Maaike eindigde op een elfde plek, Rick op plaats zeventien en Reinout op een 24ste plek.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws