SuperSaturday: ‘Een visitekaartje afgeven’

| 10-03-2017

Het is zaterdag SuperSaturday in het Zwolse amateurvoetbal. Berkum speelt in de eerste klasse D de topper tegen WHC, terwijl SVI in de derde klasse C aantreedt tegen titelconcurrent VSCO ’61. En ook in de vierde klasse C spelen de nummers twee en één tegen elkaar: Zwolsche Boys moet winnen van Swift ’64 om nog enigszins kans te maken op het kampioenschap.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

‘Wij willen een visitekaartje afgeven’
Om met laatstgenoemde te beginnen. Zwolsche Boys speelt zaterdag thuis tegen koploper Swift ’64 en in dat duel is er maar één optie: winnen. Aan een gelijkspel hebben de Zwollenaren helemaal niets, aangezien het gat naar de nummer één dan acht punten blijft. Trainer Jan Verheijen heeft een duidelijke boodschap. “Ik heb al tijden zin om tegen Swift te spelen. Wij spelen thuis en dan vind ik dat we altijd het initiatief moeten pakken. Sowieso moet dat, want anders is het maar afwachten wanneer je een kans krijgt. Wij gaan volle bak, tweehonderd procent en dan zien we of het genoeg is. Het zou mooi zijn als we een visitekaartje af kunnen geven, ook met het oog op de tweede plaats. Want die moeten we sowieso behouden.”

Berkum hoopt WHC in te halen
Ook eersteklasser Berkum moet zaterdag in de achtervolging. De nummer twee van 1D komt op eigen veld in actie tegen koploper WHC. De ploeg uit Wezep heeft op dit moment één punt meer dan Berkum. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide teams in een 1-1 gelijkspel. Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis kent de kwaliteiten van de opponent op zijn duimpje. “WHC is mentaal erg sterk. Ze voetballen altijd met veel inzet en scoren vaak laat in een wedstrijd nog de beslissende goal. Wij moeten ons eigen spel spelen, dan zullen we ook nu weer kansen krijgen. Alle randvoorwaarden voor een lekkere pot voetbal zijn aanwezig”, geeft hij aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

‘VSCO - SVI is zeker niet cruciaal’
“Het is zeker niet cruciaal, daarvoor is de competitie nog te lang. We krijgen allebei nog lastige wedstrijden.” SVI-trainer Joram Hendriks is aan de vooravond van de topper tegen VSCO ’61 duidelijk. Het is een mooie wedstrijd, een leuke wedstrijd, maar niet van immens belang. Al onderschrijft hij wel dat SVI goede zaken kan doen. Want bij een zege passeren de Zwollenaren VSCO en zijn zij wederom koploper van 3C. “Ik denk dat wij veelal voetballen, terwijl zij wat meer de lange bal hanteren. En dat is hun goed recht, want daar ligt hun kracht ook. Wij spelen gewoon vanuit een 1-4-3-3, al hebben we wel getraind op variaties. Dit zijn de leuke potjes. Ik heb er zin in”, aldus Hendriks.

Het belooft een spectaculaire zaterdag te worden, want naast deze toppers staat ook de stadsderby tussen WVF en Be Quick ’28 nog op het programma. De drie topwedstrijden beginnen om 14.30 uur, de stadsderby start om 14.45 uur.

VV Berkum, Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, Jan Verheijen, Joram Hendriks, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws