Superieure Zwolse rugbydames kampioen

| 09-04-2019

De Zwolse rugbydames zijn kampioen. En dat willen ze weten ook. De eerste festiviteiten zijn al achter de rug, maar er staat nog meer op de rol. RC Zwolle heeft dit seizoen de handen ineengeslagen met RC Dwingeloo en dat blijkt een succesvolle combinatie. Bijkomend voordeel: een kampioenschap moet je natuurlijk in zowel Dwingeloo als Zwolle vieren.

© Annet van Raalten

De sleutel naar het rugbysucces is de samenwerking tussen RC Zwolle en RC Dwingeloo. “Ja, dat denk ik wel”, stelt de Zwolse captain Anne van de Weg, die ook weet dat de Zwolse dames afhankelijk zijn van de speelsters uit Dwingeloo. En andersom is dat niet anders. “De ene helft van het team is afkomstig van RC Dwingeloo en de andere helft komt uit Zwolle. Afzonderlijk van elkaar is het dus niet mogelijk om een team op de been te brengen”, zegt Van de Weg, die zeer te spreken is over het combinatieteam. “Op verschillende vlakken gaat het goed. De teamspirit is prima.”

In de derde klasse presteerde Zwolle/Dwingeloo dit seizoen uitstekend, want er ging in de huidige competitie geen wedstijd verloren. “De spannendste wedstrijd was die van eind maart tegen nummer twee Den WaHa Cheetahs. Wij wonnen die met 10-5, waardoor de titel in zicht kwam”, vertelt Anne van de Weg. Aangezien haar ploeg eerder dit seizoen ook in Purmerend al zegevierde tegen Den WaHa Cheetahs, kon afgelopen zondag de titel worden veiliggesteld. Op de voorlaatste speeldag moest er dan in en van Wageningen worden gewonnen. En dat lukte met duidelijke cijfers: 5-88.

© Annet van Raalten

“Na de wedstrijd in Wageningen zijn wij gelijk naar Dwingeloo gegaan en daar stond de tractor al klaar. Toen zijn wij met het hele team op de platte kar door Dwingeloo gereden. Zeker als Zwolse een bijzondere ervaring, want ik had geen idee wie er allemaal naar ons stonden te zwaaien”, lacht Van de Weg, die uitkijkt naar het volgende feestje. “Zondag is het in Zwolle ‘Super Sunday’, want ook de twee herenteams van RC Zwolle spelen thuis. Tussen die twee duels in komen wij om 13.00 uur in actie tegen nummer drie RC Delft.”

De rugbydames van Zwolle/Dwingeloo betreden het veld zondag samen met de nodige jeugdspelers van RC Zwolle. Verder wordt er een teamfoto gemaakt. En na de wedstrijd wacht de kampioenen bij het eigen clubhuis op Sportpark Marslanden nog een balkonscene en een huldiging. “Het wordt ongetwijfeld een mooi feest”, zegt de captain, die tot slot positief vooruitblikt naar komend seizoen. “Ik denk dat wij het met deze ploeg goed kunnen doen in de tweede klasse Noord. Met een saamhorig en gemotiveerd team verwacht ik een plekje aan de bovenkant van de middenmoot.”

© Annet van Raalten
Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws