Superieur weekend voor de BB-lopers

| 08-11-2010

Een eerste plaats voor Falco Olivier in Epe, een derde plaats voor Fred Extercate in Bussloo en meerdere persoonlijke records. Dat heeft het afgelopen loopweekend kort maar krachtig opgeleverd voor de BB-lopers.

De 27-jarige Falco Olivier kwam zaterdag als eerste in actie. Hij liep de 5 kilometer van de Puur Najaarsloop in Epe. De 1.500 meter loper liep op het zware parcours gecontroleerd mee in de kopgroep. “Na vier kilometer versnelde ik en liep heel gemakkelijk bij de anderen weg en kwam na 17 minuten en 30 seconden als eerste over de finish”, aldus een tevreden Falco. Op dezelfde dag liep Bertus Gazenbeek onder herfstachtige omstandigheden mee in de halve marathon van Renswoude. In zijn geboorteplaats liep hij net als in Meppel een maand geleden een mooie tijd. Na 1 uur, 26 minuten en 32 tellen passeerde hij de finish. Hiermee scherpte hij zijn pr van Meppel (9 oktober 2010) aan met 1 minuut en 40 seconden.

“Het ging als een speer. Alles klopte en de opbouw naar deze wedstrijd toe was ook perfect! Ik hield constant power in mijn lijf en benen en de paar ‘gelletjes’ onderweg gaven me de noodzakelijke energie, waardoor ik kon blijven gaan en de laatste 1.100 meter ruim onder de vier minuten liep. Ik ben gewoon superblij”, aldus Bertus.

BB-loper Fred Extercate is zijn crossseizoen zondag goed begonnen met een derde plaats. Fred liep tijdens de 7,5 kilometer lange cross lange tijd mee in de kopgroep, maar moest in de slotkilometer wat terrein prijs geven. Fred finishte na 27 minuten en 20 seconden. “Ik wilde mij testen en heb gelijk de kop in de wedstrijd genomen. Dat ging lekker tot zes kilometer. De versnelling van de winnaar was op dit moment nog net te veel gevraagd. Volgende keer beter”, stelt Fred.

Tot slot waren er nog drie BB-lopers naar Terschelling afgereisd. De beste prestatie op het eiland werd zondag geleverd door Peter Ligthart. “Ik voelde me de afgelopen weken erg goed en besloot op de boot naar Terschelling te stappen voor de hele marathon. In Amsterdam - drie weken geleden - ging het na dertig kilometer mis, omdat ik te weinig had gedronken. Nu had ik nergens last van en kon ik tot het einde redelijk goed doorlopen.” Peter finishte na 3 uur 2 minuten en 52 seconden en verbeterde hiermee zijn pr van Amsterdam met 4 minuten en 20 seconden!

Op de halve marathon van Terschelling liepen IJsbrand Reijneveld en Rietje Klappe mee. IJsbrand finishte na 1 uur, 37 minuten en 12 seconden en was een minuut sneller dan zijn beste tijd van vorig jaar. Rietje evenaarde met 1 uur, 44 minuten en 20 seconden haar beste tijd van vorig jaar.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, Rietje Klappe, IJsbrand Reijneveld, Peter Ligthart, Bertus Gazenbeek, Fred Extercate

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws