Succesvolle aftrap van VoetbalSpeciaal

| 21-10-2010

In de Mini-Arena van voetbalvereniging Berkum heeft Marc van der Meulen, aanvoerder Berkum 1, woensdag om 16.25 uur de officiële aftrap verricht voor ‘VoetbalSpeciaal’. De deelnemers waren al een paar weken aan het trainen, maar woensdag kwamen veel belangstellenden en genodigden naar het sportpark om de officiële aftrap mee te maken. De jongens hadden er lang naar uitgekeken, maar nu konden ze het veld op in een echt voetbaltenue van Berkum.

VoetbalSpeciaal is een voetbalactiviteit voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum of een andere gedrag- of concentratiestoornis (bijvoorbeeld ADHD). Er wordt weloverwogen in een kleine groep (acht á negen deelnemers) getraind, onder begeleiding van minimaal twee deskundige trainers. Deskundig met betrekking tot voetbal, maar vooral met betrekking tot het omgaan met jongeren die een stoornis hebben in het autistisch spectrum, ADHD hebben of een ander gedragsprobleem. Deze omschrijving van de doelgroep geeft tegelijkertijd aan dat we hier niet van doen hebben met G-voetbal.

Elke woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur wordt er getraind en gevoetbald (onderlinge partijtjes). VoetbalSpeciaal wordt gesteund door onderwijsinstelling De Ambelt, Van Heijst & Partners, Stichting Vrienden van De Ambelt, het Autismehuis en de Stichting Kids in Zwolle. Voor meer informatie bel Aart Schippers (038-4536880) of mail naar voetbalspeciaalno@spmgmail.nl.

VV Berkum, Voetbal, Marc van der Meulen, VoetbalSpeciaal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws