Succesvol weekend voor BB-lopers

| 05-12-2011

De hardlopers van de Zwolse vereniging BB-lopers hebben afgelopen weekend stuk voor stuk goede prestaties neergezet. Zowel de Nijverdalse Bergcross, de Sintloop in Heerde als de Bovenboerloop in Nijeveen leverde podiumplaatsen op. Hans Lindeboom en Arne Mulder werden respectievelijk tweede en derde in Nijverdal, Margje Timmerman werd derde in Heerde en aankomend lid Henk Smalbrugge (PEC) won de halve marathon in Nijeveen.

In Nijverdal zetten de vijf deelnemers van de BB-lopers opvallende prestaties neer. Op de lange cross werd Hans Lindeboom in 36:18 tweede en Arne Mulder liep de circa tien kilometer in 36:29. Hiermee werd hij derde. Opvallend was vooral dat het gaatje tussen de twee lopers en winnaar Leon Sanderman aanzienlijk kleiner was dan de vorige cross. Ook de andere drie deelnemers liepen een prima wedstrijd. Falco Olivier werd achtste, Erik Slomp negende en Henry Visscher vijftiende.

Bij de Sintloop in Heerde eindigde Margje Timmerman bij de dames op een knappe derde plaats, zo’n vier minuten achter de winnares. Bij de heren liep ook Pim Ligthart een prima cross. Voor het eerst dit seizoen liep Ligthart onder de veertig minuten. Opvallend was ook nog de prestatie van Dick van Os. Hij liep, ondanks dat hij zijn veters moest strikken in de eerste ronde, een PR in 43:24. Daarmee werd de Zwollenaar 29ste.

In Nijeveen liepen Marten Bolt en Henk Smalbrugge (aankomend lid) verdienstelijk op de Bovenboerloop. Smalbrugge gaf in de halve marathon zijn visitekaartje af en won in een tijd van 1:16:35. Martel Bolt liep de trimloop, waarbij hij als negende eindigde. De 11,4 kilometer liep hij in 46:21. Maarten Vos kwam op de vijf kilometer bij de Joop van den Enk Crossloop in Raalte uit op een tijd van 21:41. Met deze tijd eindigde hij op een 21ste plaats.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Margje Timmerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws