Subsidie voor restauratie Openluchtbad

| 07-07-2011

De Gemeente Zwolle ontvangt een subsidie van 2,7 miljoen euro voor de restauratie van het Zwolse Openluchtbad. Dit maakte gedeputeerde Hester Maij namens de provincie Overijssel donderdag tijdens een bijeenkomst bij het Openluchtbad bekend. De gemeente investeert zelf, bovenop de provinciale subsidie, ook in de restauratie en renovatie van het bad. In het najaar van 2011 zullen de eerste werkzaamheden starten.

Een deel van het benodigde bedrag dat de gemeente zelf investeert, is gereserveerd. Maandag, besluit de raad over de resterende 1,5 miljoen euro. Sportwethouder Gerrit Piek toonde zich uiteraard zeer tevreden met het door de provincie toegekende bedrag. “Het Openluchtbad is niet alleen architectonisch een bijzonder monument, het neemt ook een bijzondere plek in de Zwolse geschiedenis in”, aldus wethouder Piek. “Een groot deel van onze inwoners, jong en inmiddels al wat ouder, brengt hier jaarlijks menig uurtje door.”

De grote verbondenheid van de Zwolse inwoners met het Openluchtzwembad bleek al in de jaren negentig van de vorige eeuw toen het bad gesloopt dreigde te worden en wijk- en stadsbewoners in hartje winter het Openluchtbad bezetten. Ook uit de exploitatie, waarbij alle leden door het verrichten van vrijwilligerswerk meehelpen, blijkt de bijzondere positie van dit Zwolse bad. Volgens gedeputeerde Maij past deze aanpak goed bij de filosofie van de provincie. “Samen met de inwoners van Overijssel willen wij resultaten bereiken. De manier waarop dit bad wordt beheerd, is hiervan een prachtig voorbeeld”.

De provincie investeert sinds vorig jaar extra in het restaureren van rijksmonumenten. In twee jaar tijd zijn bijna veertig rijksmonumenten grondig opgeknapt, waaronder de kerk van het Dominicanenklooster in Zwolle. Behalve dat de monumenten in oude luister worden hersteld zijn er meer voordelen. Maij: “De reden dat wij juist nu investeren is dat veel bouwbedrijven door de economische crisis geen werk hebben. Doordat wij het energiebedrijf Essent hebben verkocht is extra geld beschikbaar dat wij graag investeren in de Overijsselse samenleving.”

Gemeente Zwolle, Zwemmen, Wethouder Gerrit Piek, Openluchtzwembad, Provincie Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws