Studenten organiseren zaalvoetbaltoernooi

| 18-12-2014

Vier studenten van de Hanzehogeschool organiseren op zondag 25 januari een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Het kwartet studeert Sport, Gezondheid & Management en vanuit het project ‘Fit for life’ ontvangen zij in het Landstede Sportcentrum maximaal twaalf teams. “Wij hebben voor deze doelgroep gekozen, omdat er rond die leeftijd veel mensen stoppen met sporten”, vertelt Jesse Betaze, één van de studenten.

Het project ‘Fit for life’ gaat om de bewustwording van het belang van een gezonde levensstijl. De vier studenten voeren de opdracht uit onder de vlag van Travers, een organisatie voor maatschappelijk werk. “Onze doelen en die van Travers komen voor een groot deel overeen. Daarbij krijgen we ook ondersteuning van buurtsportcoach Yassine Assa”, zegt Betaze. Tijdens het zaalvoetbaltoernooi worden sport en gezondheid gecombineerd. Naast het voetballen is er ook een diëtiste aanwezig, die de deelnemers onder andere informatie geeft over de gevolgen van een ongezonde levensstijl. “Daarbij neemt ze ook enkele testjes af.”

De zaalvoetballers komen in actie op het centre court van het Landstede Sportcentrum. Er is plaats voor twaalf teams en die staan onder leiding van ervaren scheidsrechters. “Die hebben we geregeld via scheidsrechter Wilco Jansen. Het Landstede Sportcentrum is een toplocatie, met veel uitstraling. Uiteraard konden onze plannen geen doorgang vinden zonder de hulp van sponsoren”, aldus Betaze. Aanmelden voor het toernooi kan door te mailen naar healthyfutsalno@spmhotmail.com. “Doe dit snel, want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. En natuurlijk zijn ook toeschouwers van harte welkom.”

Voetbal, Travers, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws