‘Stroeve’ zege voor Landstede Volleybal

| 08-11-2014

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond ook haar achtste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In het eigen Landstede Sportcentrum zegevierde de ploeg van coach Redbad Strikwerda voor de zevende keer in straight sets. Zaanstad werd met 3-0 (25-16, 28-26 en 25-22) verslagen. “Het ging stroef vanavond”, reageert diagonaal Willem-Maarten Heins, die met zeven uit zeventien wel de beste aanvaller was aan Zwolse zijde.

© Annet van Raalten

Twee dagen na het gewonnen Europacup-duel tegen MOK Rovinj startte Strikwerda tegen Zaanstad met Stijn Held, Wessel Blom, Steven Eertman, Willem-Maarten Heins, Dennis Borst en Frits van Gestel. Deze heren sloegen al snel een klein gaatje, maar halverwege de set stond er toch weer een gelijke stand (14-14) op de borden. Aanleiding voor de thuisploeg om het nodige gas te geven. Met enkele rake klappen van Willem-Maarten Heins en goede services van Wessel Blom werd de openingsset vervolgens overtuigend met 25-16 binnen gehaald. Het eerste deel van de tweede set leek daarna bijna een kopie van de eerste. Opnieuw werd het 14-14, alleen was het dit keer Zaanstad dat een voorsprong nam. De bezoekers kregen zelfs twee setpunten, maar wisten die niet te verzilveren. Met hangen en wurgen greep de landskampioen de tweede set uiteindelijk met 28-26.

Het duel leek na de 2-0 gespeeld, maar Zaanstad bleef ook in de derde set prima overeind. Via 14-14 (wederom), 19-17 en 22-20 zorgde Jake Wiens, die in de derde set op stoom kwam, met een harde smash voor het beslissende punt: 25-22. Na afloop moest ook coach Redbad Strikwerda concluderen dat het een lastige wedstrijd was. “Dat klopt. We hebben niet één set heel duidelijk naar ons toe kunnen trekken. Dat ligt altijd voor een gedeelte aan jezelf en voor een gedeelte aan de tegenstander. De tegenstander heeft het ons moeilijk gemaakt, maar zelf hadden we met name de passing niet goed op orde. Daardoor maakten we teveel directe fouten, zeven in totaal in drie sets.”

© Annet van Raalten

Strikwerda zag verder dat Zaanstad het constant op Wessel Blom had gemunt. “Het was duidelijk dat de tegenstander voor één iemand ging. Die hebben ze er eerst uit gekregen en later kwam hij weer terug”, stelt de oefenmeester, die weet dat Blom (Tuitjenhorn) wel eens bij de Noord-Hollanders heeft meegetraind. “En als je dan meegetraind hebt bij Zaanstad, dan kun je verwachten dat je de ballen gaat krijgen. En Wessel had het vandaag niet zo goed voor elkaar als de afgelopen wedstrijden, dus het was begrijpelijk dat de tegenstander daar mee door ging”, aldus Strikwerda, die volgende week zaterdag met zijn ploeg afreist naar Doetinchem voor het duel tegen Orion. Aanvang: 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Willem-Maarten Heins

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws