Strikwerda: ‘Zijn er helemaal klaar voor’

| 25-03-2016

Na een ruime week zonder wedstrijdverplichtingen begint Landstede Volleybal zaterdagavond aan de halve finale van de play-offs tegen Seesing Personeel | Orion. In een best-of-three vechten de ploegen om een plaats in de eindstrijd, waarin de winnaar van de confrontatie tussen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo de tegenstander is. “Wij zijn er helemaal klaar voor”, roept Landstede-coach Redbad Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie ging ook al tussen Landstede Volleybal en Seesing Personeel | Orion. Destijds waren de Doetinchemers met 1-3 te sterk, waardoor zij als tweede eindigden. Daardoor heeft Orion in de halve finale het thuisvoordeel. Strikwerda vertelt dat zijn ploeg vooral enorm veel geleerd heeft van dat duel. “Vooral van wat we daar hebben laten liggen”, begint de coach. “Ik kan niet anders concluderen dan dat we in die wedstrijd de ballen hebben gehad om Orion pijn te doen. Die kansen hebben we veel te weinig benut. Dat ligt niet aan Orion, dat het goed genoeg op orde had, maar alleen maar aan onszelf. We moeten de tegenstander geen tweede kans geven.”

De wedstrijdloze periode van acht dagen kon Landstede dan ook goed gebruiken. Met een vrijwel complete groep is er hard getraind en ingespeeld op de laatste ontmoeting met Orion. “We hebben volwaardig kunnen trainen, met een grote groep. Op elke positie hebben we goede spelers tot onze beschikking, waardoor het niveau op trainingen echt omhoog gaat. In een potje tot de vijf worden de spelers nu keihard afgerekend op twee fouten. Dan ben je gezien”, vertelt Strikwerda, die daarmee hoopt een basis te leggen voor een finaleplaats. “Op het moment dat we de bal hebben, moeten we volle bak de aanval in gaan. Dan kun je succes boeken.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het strijdplan is dus klaar. Vrijdag volgt nog één training, waarna zaterdag het eerste duel (20.00 uur in Doetinchem) wacht. Het tweede duel belooft in ieder geval een mooie spektakel te worden. Op social media is er een actie gaande, die er voor moet zorgen dat het Landstede Sportcentrum op 2 april tot de laatste plaats bezet is. “Ik kan niet anders dan dit toejuichen. Alles wat aandacht genereert voor het volleybal in Zwolle, dat juich ik toe. De onderlinge potjes met Orion zijn altijd mooi geweest, dus het is echt de moeite waard om te komen”, sluit Strikwerda af.

Landstede Volleybal, Volleybal, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws