Strikwerda: ‘Superblij met de erepenning’

| 03-06-2015

Landstede Volleybal-coach Redbad Strikwerda heeft woensdagmiddag uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van de gemeente Zwolle gekregen. Strikwerda nam de eervolle onderscheiding in ontvangst namens het team, dat tijdens haar eigen kampioensreceptie in de businesslounge van het Landstede Sportcentrum compleet werd verrast met de erepenning.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het team kreeg de penning als blijk van waardering voor de totale prestaties. De club presteert al jaren achtereen op het hoogste niveau en wist het afgelopen seizoen zelfs voor het tweede achtereenvolgende jaar de triple (supercup, beker en landstitel) te pakken. “Het is geweldig dat we hier al voor het derde achtereenvolgende jaar met elkaar staan. Drie keer op rij landskampioen is héél bijzonder, maar twee jaar achter elkaar de triple dat is nog niet eerder voorgekomen en echt uniek”, zegt Hajo Bijleveld, voorzitter Stichting Topsportteams Zwolle, tijdens de kampioensreceptie van Landstede Volleybal. De voorzitter gaf in zijn toespraak verder aan dat hij zich het afgelopen seizoen meerdere malen had geërgerd aan de manier waarop er tegen de prestaties van de volleyballers werd aangekeken. “Een klinkende 3-0 overwinning is niet ‘gewoon’ of ‘vanzelfsprekend’. Daar heeft het team onder leiding van Redbad Strikwerda werkelijk kei en keihard voor gewerkt.”

Lovende woorden voor de volleyballers waren er ook van Theo Rietkerk namens de Landstede Groep. “Het is fantastisch om die twinkelende ogen van de spelers te zien als zij naar die drie bekers kijken. Als Landstede zijn wij enorm trots op Landstede Volleybal, een team waar een duidelijke visie achter zit. De verbinding met het Centre for Sports & Education is subliem. Net als bij Landstede staan talentontwikkeling en -begeleiding hoog in het vaandel. En dat in combinatie met een stukje ondernemerschap is geweldig”, aldus Rietkerk, die de microfoon doorgaf aan burgemeester Henk Jan Meijer. “Het is misschien een cliché, maar zeker van toepassing op dit volleybalteam. Aan de top komen is knap, maar aan de top blijven is een nog veel grotere prestatie”, stelt de burgemeester van Zwolle, die aan het einde van zijn toespraak met enthousiasme de erepenning overhandigde aan Redbad Strikwerda.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Aansluitend aan de uitreiking van de erepenning werden de stafleden en alle spelers van Landstede Volleybal uitgenodigd om een handtekening te zetten in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. En nadat iedereen een krabbel had gezet was het woord aan supporter Edward Scholten. Hij riep namens de supportersvereniging Wouter ter Maat uit tot speler van het jaar, overhandigde hem de bijbehorende prijs en bedankte hem voor het afgelopen jaar. “Wij vinden het jammer dat je weggaat, maar wij wensen je veel succes in België. En als het speelschema van Landstede Volleybal het toelaat, dan bezoeken wij komend seizoen graag een wedstrijd van jou en Fabian. We zijn immers het afgelopen seizoen met een busje naar Kroatië geweest, dus dan moet België zeker lukken”, aldus Scholten, die tevens op gepaste wijze afscheid nam van de andere vertrekkende spelers, te weten: Sándor van Straten, Fabian Dossett, Stijn Held, Willem-Maarten Heins en Jake Wiens. De heren werden bedankt voor bewezen diensten en kregen allen een persoonlijke fotocollage.

Daarmee kwam de feestelijke bijeenkomst nog niet tot een einde, want traditiegetrouw was het laatste woord aan de succescoach zelf. “Ik heb wel weer een paar items”, begint Strikwerda, die de aanwezigen allereerst een video van RTV Noord liet zien. Het betrof een reportage van eerder dit jaar met daarin enkele uitspraken van Lycurgus-coach Arjan Taaij over de ‘speciale’ trainingsvormen van de landskampioen. Verder bedankte Redbad Strikwerda de Nevobo voor de twee vrije weekenden voorafgaand aan de halve finale van de play-offs. En deelde hij tot slot cadeautjes uit aan de spelers, staf- en bestuursleden. In navolging van de paardjes en de olifantjes waren het dit keer raketten, aangezien de coach het afgelopen jaar meerdere malen met zijn spelers over ‘rocket science’ had gesproken. Dit met als doel om een hoger niveau te bereiken, een niveau dat daadwerkelijk werd bereikt. “Ik ben superblij met de erepenning en mega trots dat ik deel uit maak van deze organisatie. De topsportbeleving is hier fantastisch en deze omgeving is voor mij een grote motivatiebron. In één woord geweldig!”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Gemeente Zwolle, Landstede Volleybal, Volleybal, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws