Strikwerda: ‘Het wordt echt niet eenvoudig’

| 08-01-2016

Een overvolle ziekenboeg, een vroege Europese uitschakeling en daarbij ook nog het nieuws rond het stoppen van Landstede. Het was voor Landstede Volleybal een bewogen tweede deel van 2015. Maar 2015 is inmiddels ingewisseld voor 2016 en daarin hoopt Landstede volle bak mee te doen om de prijzen. Die race om de prijzen begint zaterdag tegen Inter Rijswijk en moet eindigen in de finale van de play-offs.

© Annet van Raalten

Het is wel eens gestroomlijnder gegaan. De jacht op de landstitel was er in eerdere jaren eentje van veelal 3-0, met hier en daar wat positieve en negatieve uitschieters. Dit seizoen is het echter anders. Het tweede deel van 2015 werd gekenmerkt door een uitpuilende ziekenboeg, waardoor er op een gegeven moment vijf basisspelers van vorig seizoen aan de kant stonden. In de competitie werden de meeste wedstrijden toch ‘gewoon’ gewonnen en daardoor staat Landstede op dit moment derde. En dat stemt coach Strikwerda tevreden. “Ik vind dat netjes. De overwegend jonge groep heeft nogal wat op zich af gekregen, maar toch hebben we naar onze mogelijkheden maximaal gepresteerd. Alleen tegen Lausanne was het onder de maat.”

Strikwerda heeft dan ook zin om in 2016 verder te bouwen. Het fundament werd moeizaam gelegd, maar toch blijven de doelstellingen hetzelfde. “De spelers willen kampioen worden. Als staf creëren wij een trainingssituatie waarin de spelers zich kunnen verbeteren, zodat het doel haalbaar is”, legt Strikwerda uit. De coach weet echter ook dat het geen makkelijk verhaal gaat worden. “Het wordt echt niet eenvoudig. Ik heb namelijk geen idee wie er over een week of acht binnen de lijnen staan. Voor de beker hebben we nog een week of zes om ons verder te ontwikkelen en voor de play-offs zijn dat er tien. Die tijd gaan we goed besteden, om als team en op individueel gebied te groeien. Daar heb ik enorm veel zin in.”

© Annet van Raalten

Zaterdag begint Landstede met een thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk aan 2016. Tegen die ploeg hebben de Zwollenaren nog wat recht te zetten, want in oktober ging men nog met 3-0 onderuit. “Niet zozeer tegen Rijswijk persoonlijk, maar wel door de manier waarop we toen hebben gespeeld. Het was toen echt beneden peil”, zegt Strikwerda, die hoopt dat zijn ploeg verder afstand kan nemen van de huidige nummer vijf. “Ze staan vlakbij ons, dus dat zou mooi zijn. In Rijswijk speelden we slecht, maar kregen we wel redelijk wat kansen. Die krijgen we zaterdag ook. We moeten zorgen dat we dat nu wel aanpakken. Ik heb zeker zin om weer te beginnen”, aldus de coach. Het duel tussen Landstede Volleybal en Inter Rijswijk begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws