Strikwerda blij met Orion: ‘Dit past goed’

| 09-05-2017

Redbad Strikwerda zet zijn loopbaan als volleybaltrainer aankomend seizoen voort bij Orion uit Doetinchem. De voormalig coach van Landstede Volleybal en Regio Zwolle Volleybal keert daarmee na een jaar terug in het herenvolleybal en is blij met die nieuwe uitdaging. “Het is één van de traditionele topclubs en het volleybal is in de Achterhoek heel populair. Dit past goed bij mij”, denkt de trainer.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Strikwerda was afgelopen seizoen werkzaam voor Regio Zwolle Volleybal, waarmee hij in de eredivisie bleef. Na een seizoen kwam er echter een einde aan die samenwerking, ook omdat Strikwerda meer heil ziet in een baan in het herenvolleybal. Die kans krijgt hij nu van Orion, waar hij de opvolger van Goran Aleksov wordt. “Orion wilde graag een trainerswissel en ze zochten iemand die ook het opleiden van jonge spelers kan verbeteren. Met de helft van het Nederlands team heb ik wat dat betreft een aardig track record. Ik denk dat ze daarom bij mij zijn uitgekomen”, vertelt de coach, die blij is om weer werkzaam te zijn in het herenvolleybal. “Dat ligt mij toch net iets beter. Dat heeft ergens te maken met het niveau, maar ook met het aantal keer trainen en de focus op tactiek. Orion heeft het goed voor elkaar, ook qua organisatie. Daar kan ik me prima in vinden.”

De coach blijft zijn dromen houden, waaronder het bondscoachschap. Ook wil Strikwerda ooit nog eens in het buitenland werken, maar dat is op dit moment niet aan de orde. “Ik heb een hart voor het Nederlands volleybal en de Nederlandse competitie. Ik zie meer in het opleiden van Nederlandse spelers, dan het begeleiden van de nummer vier van Zwitserland. Bij Orion is de laatste twee jaar uitstekend werk geleverd, alleen is er altijd nog een overtreffende trap.” Daarmee doelt Strikwerda op het pakken van prijzen. “Van de laatste vier finales hebben ze er drie gespeeld, dus dan moet je mee kunnen doen. Maar je moet niet alles aflezen aan prijzen. Als trainer wil je spelers beter maken, ze naar een hoger plan tillen. Je moet altijd afwachten of dat lukt, maar dat is wel het streven.”

Volleybal, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws