Strijdlustig Landstede knokt zich naar zege

| 25-10-2015

Landstede Basketbal heeft zondagmiddag ook haar derde competitiewedstrijd gewonnen. In een zeer goed gevuld Landstede Sportcentrum keek de ploeg van coach Herman van den Belt halverwege nog tegen een 27-33 achterstand aan, maar knokte zich na rust naar een fraaie 73-58 overwinning op Zorg en Zekerheid Leiden. Vooral de strijdlust van de Zwollenaren was groot. Dit tot grote vreugde van het thuispubliek.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Alle spelers van Landstede Basketbal toonden - met name in de tweede helft - heel veel vechtlust, maar ‘man of the match’ Ewoud Kloos misschien wel het allermeeste. De Landstede-guard dook op werkelijk elke bal en was bovendien flink op schot. Net als Grant Gibbs was hij goed voor zestien punten. Daarnaast kreeg Kloos met drie driepunters de Zwolse fans op de banken. “Ewoud speelde fantastisch. Hij miste ook wel een paar keer, maar bleef desondanks sleuren en het proberen. Als er op deze wijze basketbal wordt gespeeld, kijk ik daar graag naar”, reageert Landstede-coach Herman van den Belt, die zijn speler vlak voor het einde van de wedstrijd met een hoofdwond naar de kleedkamer zag vertrekken. Zijn bloedende gezicht stond misschien wel symbool voor de strijdlust van Landstede Basketbal zondagmiddag in het Landstede Sportcentrum.

Vreugde alom na afloop dus bij de Zwolse eredivisionist. En daar had halverwege het duel vermoedelijk niemand op gerekend. “In de eerste helft leek ons spel nergens op. Ik was blij dat het verschil bij rust slechts zes punten was”, aldus Van den Belt, die zijn ploeg het derde kwart met maar liefst 25-9 zag winnen. “Dat tekent het karakter van de ploeg. Dit is gewoon een goede groep. Grant Gibbs en Tyson Hinz zijn natuurlijk weer terug en die weten van vorig seizoen precies hoe wij willen spelen. Die kunnen dat overbrengen op nieuwe jongens. Verder vind ik dat wij de afgelopen weken goed zijn omgegaan met tegenslagen en blessures. Lenno Witteveen en Torben Tönjann zijn vandaag weer goed ingevallen. En ook de 18-jarige Freek Vos, die drie weken geleden nog geen eredivisieduel had gespeeld, heeft opnieuw prima zijn werk gedaan. Dus al met al ben ik hier erg blij mee.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt, Ewoud Kloos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws