Strijdbaar Jong Oranje verliest derde duel

| 11-01-2015

De volleybalmannen van Jong Oranje hebben zondag in Zwolle hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd met 1-3 (19-25, 25-27, 25-23, 17-25) verloren van Duitsland. De Nederlanders speelden in het sfeervolle Landstede Sportcentrum vol overgave en emotie, maar bleken niet opgewassen tegen hun Duitse leeftijdsgenoten.

De Duitse pupillen van de Nederlandse coach Johan Verstappen begonnen als favoriet aan de wedstrijd en maakten deze status na vier sets waar. De Duitsers hebben met spelers als Moritz Reichert, Moritz Karlitzek en Adam Kocian enkele absolute toptalenten in huis. Duitsland won redelijk ruim de eerste set, maar vanaf set twee werd het echt een wedstrijd. Het publiek in Zwolle werd getrakteerd op prachtige rally’s en Jong Oranje streed voor wat het waard was. De ploeg van coach Ron Zwerver kreeg twee setpoints in de tweede set, maar wist deze niet te verzilveren. Duitsland bleef koel en won deze doorgang met 27-25.

In de derde set lukte het Nederland wel om de set af te maken. Het was Chris Ogink die met een ace via de netrand het eerste setpoint benutte (25-23). In de vierde set kon het moegestreden Jong Oranje Duitsland nog even bijbenen, maar halverwege de set plaatsten de Oosterburen hun definitieve demarrage. Jong Oranje eindigt als derde in de poule en gaat dus niet naar het WK. “Ik denk dat we overall een goed toernooi hebben gespeeld”, zegt coach Ron Zwerver na afloop. “Afgelopen jaar speelden we ook tegen Duitsland en Bulgarije en waren de verschillen veel groter. Het is jammer dat we vandaag de tweede set niet wisten te pakken. Maar de Duitsers hebben vandaag terecht gewonnen. Zij hebben het hele toernooi zeer constant gespeeld.”

Volleybal, Oranje, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws