Strijd om schooltafeltennistitel in Zwolle

| 27-09-2014

Tafeltennis Zwolle en SportService Zwolle organiseren woensdag 1 oktober het evenement ‘Table Stars The Battle’, oftewel het schooltafeltennistoernooi voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Zestien teams van zeven verschillende scholen gaan vanaf 13.30 uur aan de Albert Cuypstraat 1A in Zwolle de strijd met elkaar aan om de titel ‘Zwols schooltafeltenniskampioen van 2014’.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het schooltafeltenniskampioenschap laat kinderen op een speelse manier kennismaken met de tafeltennissport. Tijdens het toernooi wordt de opzet van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) gevolgd, waarbij teams uit vier personen bestaan. In elk team zit ten minste één meisje. De zestien teams worden vooraf ingedeeld in poules. Na de poulewedstrijden gaan de betere teams verder in het ‘hoofdtoernooi’ en de andere teams in het ‘troosttoernooi’. “Wij proberen kinderen via dit evenement enthousiast te maken voor tafeltennis. Het is een sport die je op elk moment van de dag kan doen. Met alleen een batje en een balletje kun je spelletjes spelen als mikken, balanceren, jongleren, overspelen en hooghouden. Daarnaast zijn kinderen vaak creatief genoeg om ergens een tafel van te maken”, geeft Hilko Appels van Tafeltennis Zwolle aan.

Hilko Appels is - samen met Wendy Schrijver - verantwoordelijk voor de coördinatie van de schoolkampioenschappen vanuit Tafeltennis Zwolle. De vereniging heeft vier locaties in de stad. “Op elke locatie hebben we een instroomgroep. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden voor de eerste keer op een leuke manier kennismaken met de sport.” De nummers één, twee en drie van het hoofdtoernooi en de nummers één en twee van het troosttoernooi krijgen een prijs. Het winnende team wint vier tafeltennisbatjes en mag in maart 2015 naar de landelijke finale van ‘Table Stars The Battle’ in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, waar dan ook het NK tafeltennis wordt georganiseerd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
SportService Zwolle, Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws