Streetchallenge Indische Buurt succesvol

| 19-04-2010

Sportbuurtclub Club2Move, waarbinnen SportService Zwolle, Travers en GGD IJsselland de krachten hebben gebundeld, kijkt terug op een zeer geslaagde Streetchallenge. In de Zwolse Indische Buurt werd het spektakel zondag voor de eerste keer gehouden.

Op de Riouwstraat en in de nabije omgeving was van alles te beleven voor jong en oud. De Zwolse wethouder Gerrit Piek gaf om 13.00 uur het startsein voor het wijkevenement. Hoofdonderdeel van de Streetchallenge was atletiek en daarom verleende ook atletiekvereniging PEC 1910 haar medewerking. Rond de klok van 14.00 uur werd er gestart met de zestig meter sprint, het onderdeel dat de gehele middag centraal stond. De jongeren konden het daarbij opnemen tegen ouderen, maar ook de buurvrouwen mochten met elkaar de strijd aangaan op de sprint.

Om het allemaal een wat officiëler karakter te geven was ook PEC-starter Willem Ophof aanwezig. De 16-jarige Jonathan was uiteindelijke de snelste van allemaal. Hij liep twee runs. Bij de eerste run stopte de klok na 8,50 seconden. En in zijn tweede run was hij nog sneller. Met 8,35 seconden was hij veruit de rapste deelnemer. Bij de strijd om de titel ‘sterkste vrouw’ kwam Angela als winnares uit de bus. Tot ‘sterkste man’ werd H. Mud gekroond. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de Zwolse stadsomroeper Peter Vader en er was een speciale DJ voor gezellige muziek.

Club2Move, SportService Zwolle, PEC 1910, Travers, Streetchallenge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws