Street League vrijdag op Grote Kerkplein

| 18-06-2013

Voetballen op het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle. Geen dagelijkse kost, maar vrijdag 21 juni kan het. Dan organiseert PEC Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle United en SportService Zwolle op het Grote Kerkplein de derde editie van de PEC Zwolle Street League. “Een straatvoetbaltoernooi, gecombineerd met werk in de wijk. De deelnemers moeten naast het voetballen ook wat terug doen voor hun wijk”, zegt projectleider Tim van der Kolk.

In totaal verwacht de organisatie van het evenement zo’n vijftig deelnemers, die samen ongeveer zeven á acht teams gaan vormen. Om mee te doen moet elke team ook minimaal vier buurtbijdrages per seizoen leveren. Hiermee kan de ploeg ‘likes’ scoren, die uiteindelijk meetellen in de competitie. “Het toernooi is onderdeel van een competitie. Teams doen wat terug voor hun wijk en kunnen daarmee ‘likes’ scoren, waardoor ze weer punten kunnen verdienen voor de competitie. Dat mogen ook meer dan vier bijdrages zijn, zoveel als ze zelf willen”, legt Van der Kolk uit. Aanstaande vrijdag begint de nieuwe PEC Zwolle Street League om 17.00 uur en omstreeks de klok van zeven is het toernooi ten einde.

Naast het straatvoetbaltoernooi vinden er op het Grote Kerkplein nog andere activiteiten plaats. Zo is er een snelheidsmeter, een pannakooi en is ook de selectie van PEC Zwolle aanwezig. “Met deze activiteiten zijn mooie prijzen te winnen. Daarnaast is het voor het publiek uit de verschillende wijken natuurlijk leuk om te zien wie hun wijk vertegenwoordigt en ook om kennis te maken met die spelers”, zegt Van der Kolk. Verder kun je vrijdag nog kans maken op een heuse ‘meet and greet’ met PEC Zwolle-speler en Street League-ambassadeur Rochdi Achenteh. Hij daagt kinderen tussen de 12 en 15 jaar uit een goede daad te verrichten en hiervan een foto te mailen naar rochdino@spmpeczwollestreetleague.nl. De leukste inzending wint uiteindelijk de ‘meet and greet’.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, SportService Zwolle, PEC Zwolle United, Rochdi Achenteh, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws