Strandvoetballers klaar voor ‘thuisduels’

| 28-06-2017

Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) en HTC Beachsoccer maken zich op voor een belangrijke speelronde in de eredivisie. Op eigen bodem, sportpark De Pelikaan, strijden de twee Zwolse ploegen komend weekend voor een plek bij de beste vier van de eredivisie. Bij zowel de mannen als de vrouwen geven de eerste vier plaatsen recht op het spelen van play-offs voor het landskampioenschap op zondag 23 juli in Scheveningen.

© Annet van Raalten

De PBSZ-mannen van coach Folkher Langejans bivakkeren momenteel op de derde plaats, maar de verschillen in de competitie zijn klein. Om deze plaats vast te houden moeten er zondag tegen de directe concurrenten Betuws BS en BS Lansingerland goede resultaten worden geboekt. “We hebben net als twee weken geleden in Scheveningen een goede en brede selectie. Als we doen wat we moeten doen, is het zeker mogelijk om de play-offs voor het kampioenschap te halen”, aldus Langejans. Pelikaan Beach Soccer Zwolle speelt zondag 2 juli om 13.00 uur tegen Betuws BS en om 16.00 uur tegen BS Lansingerland.

Ook de HTC-vrouwen zijn vol in de race voor de play-offs voor het landskampioenschap. HTC Beachsoccer speelt zaterdag 1 juli om 10.00 uur direct de kraker tegen KTP Nieuw Roden. Beide teams zijn tot dusver ongeslagen. HTC wil graag als eerste eindigen, omdat in de play-offs dan eerst tegen de nummer vier van de eredivisie mag worden gespeeld. Het is dus noodzaak om zaterdag beide thuiswedstrijden te winnen. Om 13.00 uur speelt HTC haar tweede wedstrijd van de dag tegen Team Alkmaar/Sportstars. Op sportpark De Pelikaan worden zaterdag 1 en zondag 2 juli alle wedstrijden gespeeld tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws