Stralende editie van Heide en Heuveltocht

| 29-08-2015

De negende editie van de Salverda Heide en Heuveltocht is zaterdag een groot succes geworden. Onder een stralende zomerzon bestegen een kleine 500 deelnemers de fiets. Dit tot grote tevredenheid van organisator Toerclub Swolland. “Je moet het ook een keer goed vinden. We hadden er liever nog meer gehad, maar zo was het goed. Aan de finish zagen we alleen maar lachende mensen”, vertelt rittencoördinator Wim Hessels.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De organisatie had voorafgaand 500 krentenbollen ingekocht. Uiteindelijk gingen niet al deze bollen aan de man, maar toch waren de organisatoren goed te spreken. “We hadden er nog wat over en volgens mij hebben sommigen er ook twee genomen. Maar dit was prima hoor”, zegt Hessels, die na de eerste analyse een blij man is. Hij zag veel vrolijkheid en een stijging van het aantal deelnemers. “Volgens mij hadden we een man of 150 meer dan vorig jaar en dat is natuurlijk fantastisch. We zijn op dit moment alles aan het inventariseren, maar het lijkt allemaal top. Ik ben moe, maar zeker voldaan. Dat is de bedoeling.”

Dat de Heide en Heuveltocht in trek is, bleek niet alleen uit het stijgende deelnemersaantal. De fietsers kwamen uit het hele land. Of uit Verweggistan, zoals Wim Hessels het zelf zegt. “Amsterdam, Rotterdam, Amstelveen en Groningen, overal kwamen ze vandaan. Dat is super en zorgt natuurlijk voor extra voldoening”, aldus de organisator. Een prima opmaat naar de jubileumeditie, numero tien. Inclusief mooie route en bloeiende heide. “Wat dat betreft zitten we met onze neus in de boter. Het is een schitterende route. En deze editie was in ieder geval zeer geslaagd”, sluit Hessels af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wielrennen, Mountainbiken, Toerclub Swolland, Salverda Heide en Heuveltocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws