Strafschoppen zijn HTC fataal: ‘Erg zuur’

| 10-01-2016

De vrouwen van HTC zijn er zaterdag niet in geslaagd om Nederlands kampioen beachsoccer te worden. De formatie van trainer Gert Oosterbroek reikte op oppermachtige wijze tot de finale, maar moest in de eindstrijd na strafschoppen de titel aan DTS laten. “Alle groepswedstrijden hebben we gewonnen en ook in de finale hadden we zat kansen. Dit is heel erg teleurstellend”, vertelt Oosterbroek.

De weg leek geplaveid. Samen met DTS, Alkmaar United en Zandhappers vocht HTC zaterdag in Raamsdonksveer om de Nederlandse titel beachsoccer en in de groepsfase waren de Zwolse dames oppermachtig. Er werd met 3-1 gewonnen van Alkmaar United, Zandhappers werd met 4-0 over de knie gelegd en ook DTS werd aan de zegekar gebonden. Die ploeg werd eveneens met 3-1 verslagen. In de finale trof HTC opnieuw DTS en ook in de eindstrijd was de Zwolse formatie de betere. Het maakte via Marianne ten Brinke ook een doelpunt, maar uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. De laatste penalty werd HTC fataal, want door die te missen ging de nationale titel naar DTS. “We zijn er zo dichtbij, maar toch gaat het nog mis. De speelsters waren echt heel erg teleurgesteld. Erg zuur”, vertelt Oosterbroek.

Ondanks de nederlaag in de finale is de coach wel trots op zijn ploeg. “Ze hebben keihard gewerkt en echt een enorme beleving getoond. Ik loop al een aantal jaren mee, maar deze flow heb ik nog niet eerder meegemaakt”, zegt Oosterbroek, die ook beseft dat het niets heeft opgeleverd. “We kopen er helemaal niets voor, want we waren heel erg graag kampioen geworden. Niet alleen vanwege de titel, maar ook omdat we dan naar een toernooi in Italië hadden gemogen. Daar waren we heel erg graag heen gegaan.” Dat toernooi, waar PBSZ mogelijk wel actief is, gaat nu aan de neus van HTC voorbij. De blik kan weer op het veld.

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws