Strafschop nekt Berkum in Genemuiden

| 04-11-2017

Berkum heeft zaterdag de uitwedstrijd bij SC Genemuiden met 3-2 verloren. De Zwollenaren leken af te stevenen op een punt, maar in blessuretijd maakte de thuisclub de winnende treffer uit een dubieuze strafschop. “We hadden hier gewoon moeten winnen, alleen in de eerste helft hadden we al drie of vier opgelegde kansen”, vond Berkum-coach Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Het duel was nog maar enkele minuten oud toen Berkum de eerste grote kans kreeg. Johnsen Bacuna onderschepte een terugspeelbal en kon alleen op het Genemuiden-doel af, maar stuitte op de goed ingrijpende keeper Raymond Beukeveld. Even later ging Bacuna er opnieuw vandoor, waarbij hij Dirk Muis op snelheid klopte. De Genemuiden-verdediger werkte daarbij de bal langs zijn eigen doelman: 0-1. Berkum kon daar echter niet lang van genieten, want direct daarop werd een aanval gestuit door een ongelukkige handsbal. Dat gebeurde in het strafschopgebied, waardoor Genemuiden-spits Omar Kavak via een penalty de gelijkmaker aantekende. Nadat Chris van der Meulen en Bacuna na ongeveer een half uur alleen voor doelman Beukeveld niet toesloegen, kwam Genemuiden nog voor rust op voorsprong. Kavak kon dwars door de Zwolse verdediging oprukken en bediende Sijmon Eenkhoorn, waardoor hij van dichtbij de 2-1 kon binnen tikken.

Vlak na de hervatting liet Berkum-spits Mark Bloemendaal een kopkans liggen, maar daarna was het spel lange tijd een stuk rommeliger. Aan beide kanten vielen er weinig kansen te noteren, want alleen Van der Meulen en Hoeseb Yakob kwamen tot pogingen. Vijf minuten voor tijd kreeg Beukeveld nog net zijn vingers achter een schot van Jason Huisman, maar uit de daarop volgende corner kwam Berkum op gelijke hoogte. Jeroen van Brummen, net een minuut in het veld, kopte de bezoekers naar 2-2 en dat was gezien de spelverhoudingen verdiend. Enkele minuten in de extra tijd drukte arbiter Paarhuis echter een beslissend stempel op het duel. Een schot tegen de borst van Dennis Horstman werd door hem beoordeeld als een handsbal en dat betekende opnieuw een penalty voor Genemuiden plus een rode kaart voor de Berkum-verdediger. Kavak had vervolgens geen moeite om de winst voor de thuisclub binnen te knallen: 3-2.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws