‘Storica moet zo snel mogelijk promoveren’

| 03-09-2012

Vierdeklasser HFC Storica is de competitie afgelopen zaterdag begonnen met een 1-3 overwinning op SV Zalk. De Zwolse ploeg zette hiermee de doelstelling voor dit seizoen direct kracht bij. “HFC Storica moet zo snel mogelijk weg uit de vierde klasse. Dit spel ligt ons niet, dat werd zaterdag ook wel duidelijk. Zalk ging over tot wat fysieker spel en daar hadden we, vooral in de eerste helft, heel veel moeite mee. In de tweede helft kwam het gelukkig goed”, aldus trainer Chris Sorries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HFC Storica vulde de selectie voorafgaand aan het seizoen aan met enkele nieuwe namen. Zo kwamen de gebroeders El Bouhni over van CSV ’28 en maakten Ginaro van Deventer er Sergio Gijsen de overstap van Zwolsche Boys naar HFC Storica. Erik Pol kwam eveneens de gelederen versterken. Hij kwam over van HODO uit Hollandscheveld. “Deze vijf zijn directe versterkingen gebleken voor onze selectie. Daarnaast hebben we ook nog een aantal breedteversterkingen gehaald.” Mede door deze nieuwelingen hoopt Storica dit seizoen bovenin mee te draaien in de vierde klasse C. “Je wil altijd winnen en dus willen wij voor het kampioenschap gaan. Of dat ook reëel is, dat moet blijken. We moeten in ieder geval bovenin mee gaan draaien en dan is het afwachten hoe de concurrenten er dit seizoen voor staan.”

Trainer Sorries zag zaterdag vooral in de eerste helft dat zijn ploeg moeite had met het fysieke spel van de tegenstander. “Wij hebben behendige voetballers en daar zetten de - met alle respect - mindere tegenstanders fysieke kracht tegenover. Tegen Zalk hadden we daar in de eerste helft moeite mee, maar in de tweede helft speelden we ons eigen spel weer. Dat is ook wat we de rest van het seizoen moeten blijven doen.” De oefenmeester hoopt dat HFC Storica zo snel mogelijk naar de derde klasse promoveert. “Het voetbal wat wij proberen te spelen dat wordt door de tegenstanders vaak niet in dank afgenomen. Alleen al daarom zou het mooi zijn als we zo snel mogelijk uit de vierde klasse komen.”

Voetbal, HFC Storica, Vierde klasse C, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws